hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Super Bowl'un tarafları belli oldu

    Super Bowlun tarafları belli oldu
    expand

    NFL'de Baltimore Ravens'i 23-20 yenen New England Patriots ve San Francisco 49ers'i 20-17 mağlup eden New York Giants, 5 Şubat'ta Super Bowl için karşılaşacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NFL'de dün gece nefesler tutuldu, çekişmeli maçlar sonunda şampiyonu belirleyecek olan Super Bowl'a çıkacak takımlar belli oldu. New England Patriots ve New York Giants, bu büyük kupa için kozlarını paylaşacak. İki takım 2007'de en son karşılaşmış, kazanan Eli Manning'li Giants olmuştu.

    Gecenin ilk maçında New England Patriots, Baltimore Ravens'ın karşısına çıktı. Tom Brady liderliğindeki Pats, yıldız oyun kurucusunun çok kötü bir performans sergilediği karşılaşmayı 23-20 kazandı.

    Patriots'ı 2002'den bu yana beşinci kez Super Bowl'a çıkaran maçta, son 1 dakika büyük heyecana sahne oldu. Baltimore'ın oyun kurucusu Joe Flacco'nun Anquan Boldin'e gönderdiği müthiş pası son anda kesen Sterling Moore, Patriots'ı skorda önde tuttu. Maçı uzatmaya götürmek için son bir fırsat yakalayan konuk ekip, Billy Cundiff'in sol çaprazdan yaptığı field goal denemesinden de sonuç alınamayınca, Ravens Super Bowl hayallerine "elveda" dedi.

    Super Bowl'un öteki ismini belirleyen maçta ise San Francisco 49ers ile New York Giants karşı karşıya geldi. Dört yıl önce finalde Patriots'ı yenerek şampiyon olan Giants, 49ers'ı uzatmada 20-17 yenerek bir kez daha Super Bowl yolunu tuttu. Giants'ı zafere, Lawrence Tynes'ın field goal'u taşıdı. Giants oyun kurucusu Eli Manning, bu galibiyetle birlikte kariyerindeki beşinci deplasman play-off galibiyetine ulaştı ve bu alandaki rekoru ele geçirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    New England Patriots ile New York Giants'ın karşı karşıya geleceği Super Bowl, 5 Şubat'ta oynanacak.

    Kaynak: Eurosport 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow