hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İspanya Fransa'ya resmi protesto gönderdi

    İspanya Fransaya resmi protesto gönderdi
    expand

    İspanyol bisikletçi Alberto Contador'un dopingli madde kullandığı gerekçesiyle ceza almasının ardından Fransız gazete ve televizyonlarının dünya çapında başarı elde eden İspanyol sporcularla "dalga geçmesi" kriz yarattı. İspanyol hükümeti, Fransa'ya resmi protesto gönderdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransız Canal televizyonu yayınladığı animasyon videolarla, Le Monde gazetesi de yorumlarıyla tenisçi Nadal, futbolcu Casillas, basketbolcu Gasol gibi İspanyol sporcularla dalga geçerek, sanki tüm başarılı İspanyol sporcular doping kullanıyormuş imasında bulunmuştu.

    İspanyol medyasının büyük tepkisinden ve İspanya Tenis Federasyonu'nun Canal televizyonu hakkında suç duyurusu yapacağını açıklamasından sonra İspanyol hükümeti de Fransa Spor Bakanlığı'na resmi protesto yazısı gönderdi.

    Söz konusu protesto yazısında, Fransız medyasının "İspanyol sporculara ciddi bir saldırıda bulunduğu" savunularak, "İspanyol sporcuların onuruna şüphe düşüren, saygısızca ve sorumsuzca yapılan animasyon ve yorumların önlenmesi" talep edildi.

    Canal 'ın animasyonlarında en fazla kullandığı tenisçi Rafael Nadal da gazetecilerin soruları üzerine, "Görüntüleri ya da karikatürleri görmedim. Ama bunlar olağan şeyler ve beni endişelendirmiyor. Hep aynı şeyler. İspanyol sporunun başarılı olmasının altında yatan gerçek, üstünlük arzusu, günlük çalışma ve her zaman daha iyiye doğru gitmeye çalışmaktır" yanıtını verdi.

    Pau Gasol da internetteki bir sosyal paylaşım sitesine yolladığı mesajda, "İspanyollar güç, yetenek ve alçak gönüllülükle kazanırlar. Başka açıklaması yok" ifadelerini kullandı.

    Bu arada, İspanya'da bir anda oluşan Fransa karşıtı havayı biraz olsun dindirmeye çalışan Fransa'nın Madrid Büyükelçisi Bruno Delaye, yaptığı yazılı açıklamada ve İspanyol basınına verdiği demeçlerde, "Fransa, İspanyol sporculara hayran. Olanlar sadece birkaç Fransız basınının işi, Fransız kamuoyunun görüşünü temsil etmiyor. Fransa'da, Fransız liginden daha çok İspanyol ligi izleniyor" dedi.

    Büyükelçi Delaye, yaşananlardan dolayı Fransa Dışişleri Bakanlığı'nın özür dileyeceğini de öne sürdü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow