hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emel Dereli gülle atmada elendi

    Emel Dereli gülle atmada elendi
    expand

    14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar gülle atmada Türk atlet Emel Dereli, 17. olarak, elendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ataköy Atletizm Salonu'ndaki organizasyonun ikinci gün sabah seansında yapılan, 18.60 metre ve üzeri derece elde eden veya en iyi 8 dereceyi yapan atletlerin finale kalacağı elemelerde Türkiye'yi 16 yaşındaki Emel Dereli temsil etti.

    İlk hakkında 16.02'lik derece elde eden Emel, ikinci hakkında geçersiz bir atış yaparken, üçüncü hakkında ise 15.99'luk derece yaptı. Emel, 18 sporcunun katıldığı elemelerde 16.02'lik derecesiyle, üç hakkında da geçerli atış yapamayan Bulgar Radoslava Mavrodieva'nın önünde 17. olarak şampiyonaya veda etti.

    Bu arada, Emel Dereli atış yaparken, salondaki Türk seyirciler milli atlete alkışlarla destek verdi. Emel, yarıştan sonra yaptığı açıklamada, kendisine destek veren seyircilere teşekkür etti.

    Gülle atmada bir olimpiyat, üç kez de dünya şampiyonu olan Yeni Zelandalı Valerie Adams, 19.43'lük derecesiyle ilk sırada finale yükseldi.

    Öte yandan, İranlı sporcu Leyla Rajabi başörtüsüyle yarıştı. Kadınlar gülle atmada final yarışmaları bu akşam saat 18.10'da başlayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow