hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Olimpiyatlara Etiyopya'da hazırlanacak

    Olimpiyatlara Etiyopyada hazırlanacak
    expand

    İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştirilecek yaz olimpiyat oyunlarında yürüyüş kategorisinde Ay-yıldızlı formayı giyecek olan Semiha Mutlu, daha özgür bir çalışma ortamına ulaşabilmek için olimpiyata kadar Etiyopya'da kamp yapacağını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Semiha Mutlu, yürüyüş sporunun İzmir'de yeterince tanınmadığını, Kültürpark'ta antrenman yaparken bile insanların kendisini şaşkınlıkla izlediğini belirtti.

    Yaklaşık 4 milyon nüfusa sahip İzmir'in tek yürüyüş sporcusu olduğunu kaydeden Semiha Mutlu, "Yürüme sporu Rusya ve Çin'in yanı sıra insanların kas yapıları nedeniyle daha yatkın olduğu Afrika kıtasında çok daha yaygın. Daha özgür bir çalışma ortamına ulaşabilmek adına olimpiyata kadar Etiyopya'da kamp yapacağım. Londra'da gerçekten çok güçlü ve tecrübeli rakiplerim var. Amacım performansımı en üst seviyeye çıkararak İzmir'e iyi bir dereceyle dönmek ve yürüyüş sporunun yaygınlaşmasına az da olsa katkıda bulunabilmek" dedi.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünde 6 yıl önce yürüyüş sporuna başlayan Semiha Mutlu, şimdiye kadar 23 yaş altı 10 kilometre Türkiye rekoru (49.31) ve 20 kilometre pist Türkiye rekorunu (1.44.38) kırmayı başardı.

    Slovakya'da 28 Mart 2011'de yapılan şampiyonada 1.37.06'lık derece elde ederek Olimpiyat (B) barajını aşan 24 yaşındaki sporcu, 2011 yılında Türkiye'de 1.33.30'luk (A) barajına ulaşarak İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılacak 2012 Yaz Olimpiyat Oyunları için vize aldı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow