hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Modern pentatlona postmodern haciz!

    Modern pentatlona postmodern haciz
    expand

    Türkiye, İstanbul vasıtasıyla olimpiyatlara aday olurken Spor Genel Müdürlüğü'nün (SGM) 2012 yılı bütçesinde kesintiye gittiği Modern Pentatlon Federasyonu'na, 450 bin liralık borcu nedeniyle haciz geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Federasyon tarafından geçen yıl ağustos ayında İstanbul'da düzenlenen Yıldız (A) Dünya Şampiyonası organizasyonunu üstlenen ve uçak biletleri ile malzeme alımları nedeniyle oluşan 450 bin liralık alacağını tahsil edemeyen firmanın, alacaklarına karşılık haciz işlemi başlattığı öğrenildi.

    Federasyon başkanı Turgay Çetinkaya, AA muhabirine, 2012 yılı faaliyetlerini daha önce aldıkları yönetim kurulu kararıyla dondurduklarını anımsatarak, "İstanbul'daki organizasyon nedeniyle haciz geldi. Şimdilik işlemi durdurduk. Haciz isteyen firmaya 450 bin lira tutarında borcumuz var. Çözüm arayışı içindeyiz. Daha önce de bütçemizde kesintiye gidilmişti. Ek bütçe için proje üretiyoruz. Şu an için karanlık bir kuyuya atıldık. Zor durumdan kurtulmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

    Modern Pentatlon Federasyonu Yönetim Kurulu, bütçe yetersizliği nedeniyle 2012 yılının tüm faaliyetlerini dondurmuş ve daha önce atlara ücretsiz binen milli sporculardan da ders başı 30 lira alınmasını kararlaştırmıştı.

    Yaklaşık 1 milyon lira borcu bulunan federasyonun, 2012 yılı bütçesi ise 850 bin liradan 500 bin liraya düşürülmüştü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow