hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okçulukta isim değişikliği

    Okçulukta isim değişikliği
    expand

    Uluslararası Okçuluk Federasyonu (FITA), adını Dünya Okçuluk Federasyonu (WAF) olarak değiştirdi.

    Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Yönetim Kurulu Üyesi de olan Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener AA muhabirine yaptığı açıklamada, isim değişikliğini 1 Nisan'dan itibaren kullanmaya başladıklarını söyledi.

    Dünya Federasyonu'na bağlı 146 ulusal federasyon bulunduğunu ve bunlardan gelen talepleri dikkate aldıklarını belirten Erdener, "Yeni strateji planlaması doğrultusunda ismimizi ve logomuzu değiştirdik. Daha sade, anlaşılır bir logo ve isim belirledik" dedi.

    Erdener, değişikliğe ilişkin kararın 2011'de alındığını, ancak 1 Nisan 2012'de uygulamaya geçilmesinin kararlaştırıldığını dile getirerek, "Biz bütün federasyonların isteklerini dikkate alarak böyle bir karar aldık. Yeni bir adımız ve logomuz oldu. Yalın olmasına dikkat ettik. Okçuluğun daha da yaygınlaşmasını ve bilinirliğinin artmasını istiyoruz" diye konuştu.

    Bu arada, Türk Hava Yolları (THY), WAF ile sponsorluk işbirliğini 1 Mart 2014'e kadar uzattı. THY, ulusal takımların bagaj hakkını 12 kilo daha artırarak okçuluk malzemelerini de ücretsiz taşıyacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow