hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Londra bileti Alanya'dan verilecek

    Londra bileti Alanyadan verilecek
    expand

    Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Erkekler Plaj Voleybolu Avrupa Kıta Eleme Müsabakaları, yarın Antalya'nın Alanya ilçesinde başlayacak.

    27 Temmuz'da başlayacak Londra Olimpiyatları'nda Avrupa Kıtası'nı temsil edecek takımın belli olacağı müsabakalara Türkiye, Hollanda, Avusturya, Norveç, Polonya, Rusya, İspanya ve İsveç katılacak.

    Müsabakalar sonunda birinci olacak takım 2012 Londra Olimpiyatları'na doğrudan gitmeye hak kazanacak.

    İkinci ve üçüncü sırayı alacak takımlar ise Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenecek Dünya Kupası Olimpiyat Eleme Turnuvası'na katılma hakkı elde edecek.

    Diğer kıtaların ikinci ve üçüncülerinin katılacağı turnuva sonunda ilk 2 sırayı alacak takımlar da Londra'ya gidecek.

    Alanya Belediyesi Destek Hizmetleri ve Spor Müdürü Saim Kanlı, Galip Dere Plajı'nda oluşturulan spor tesisinde oynanacak maçlarda Türk takımının Londra Olimpiyatları'na katılabilmesi için sporseverlerin destek vermesini istedi. Alanya Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak ise "Ücretsiz izlenebilecek karşılaşmaların fair-play çerçevesinde geçmesini diliyorum" dedi.

    Taraftar desteği bekleniyor

    Milli takım sporcularından Selçuk Şekerci, Londra Olimpiyatları'na katılabilmek için uzun süredir çalıştıklarını söyledi.

    Turnuva direktörü Erkal Taş da "Avrupa'nın en iyi 8 takımının biraraya geldiği turnuva sonunda bir takım doğrudan olimpiyatlara katılmaya hak kazanacak. Türkiye'nin birinci olabilmesi için taraftar desteği bekliyoruz" diye konuştu.

    Turnuvanın teknik süpervizörü Erik Schmidt ise sahaların ve çevre düzenlemesinin tamamlandığını, maçların yarın saat 09.00'da başlayacağını bildirdi.

    Erik Schmidt şu bilgileri verdi: "Türk takımı ilk maçını Avusturya ile yapacak. Dünya sıralamasında ilk 16'ya giren takımlarla kıta elemelerinde birinci olan takımlar olimpiyatlara doğrudan katılıyor. İlk 16 takım geçen hafta belli oldu. Kıta turnuvaları sonunda 5 takım daha olimpiyatlara katılmaya hak kazanacak. Kıta elemelerinde ikinci ve üçüncü olan takımların katılacağı Rusya'daki turnuvada ilk ikiye giren takımlar da olimpiyatlara katılmaya hak kazanacak. Olimpiyatlara ev sahipliği yapacak İngiltere ile birlikte Londra Olimpiyatları'na 24 takım katılacak."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow