hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Helsinki'de ilk madalya geldi

    Helsinkide ilk madalya geldi
    expand

    Helsinki'de yapılan 21. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 5 bin metre finalinde Türk atlet Polat Kemboi Arıkan, bronz madalyanın sahibi oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Helsinki Olimpiyat Stadyumu'nda devam eden şampiyonada, 5000 metre finalinde milli atlet Polat Kemboi Arıkan piste çıktı. Birinci turdan sonra ilk gruba yerleşen Arıkan, bir süre bu grupta koştu ve yarışın bitimine 7 tur kala ilk sıraya yerleşti. Daha sonra Avrupa şampiyonu İngiliz Mo Farah'a geçilen Arıkan, Azeri Hayle İbrahimov'un da ikinci sıraya yükselmesiyle üçüncülüğe geriledi ve yarışın son iki turuna kadar mücadele üç atlet arasında devam etti.

    İbrahimov'un arka sıralara gerilemesiyle bozulan üçlü mücadele, Mo Farah, Alman Arne Gabius ve Arıkan arasında başladı. Yarışın bitimine doğru atak yapan Gabius, ikinci sıraya yükseldi ve yarışı bu sırada tamamladı.

    Altın madalyanın sahibi, 13:29.91'lik derecesiyle İngiliz Mo Farah olurken, Alman Arne Gabius 13:31.83 ile gümüş, milli atlet Polat Kemboi Arıkan da 13:32.63'lük zamanıyla bronz madalyanın sahibi oldu.

    Arıkan, Türk atletizm tarihinde, 1950'de 3 adım atlamada bronz madalya alan Ruhi Sarıalp'den sonra Avrupa şampiyonalarında madalya kazanan ikinci erkek atlet oldu.

    Pınar Saka yarı finalde

    Türkiye rekortmeni milli atlet Pınar Saka, Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 400 metrede yarı finale yükseldi.

    Helsinki Olimpiyat Stadyumu'nda devam eden Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda akşam seansı, bayanlar 400 metre elemeleriyle başladı. Bu dalda milli atletler Birsen Engin, Meliz Redif ve Pınar Saka piste çıktı. Dört seriden oluşan elemelerde, serilerini ilk 3 sırada bitiren ve en iyi 4 dereceyi elde eden atletler yarı finale yükseldi.

    Pınar Saka, üçüncü seriyi 53.13'lük derecesiyle üçüncü tamamladı ve yarı finale yükselmeyi başardı. İlk seride yarışan Birsen Engin ise 55.82'lik derecesiyle yarışı son sırada tamamlayabildi ve yarı final şansını kaybetti.

    İkinci seride mücadele eden Meliz Redif de 53.99'luk zamanıyla yarışı son sırada bitirdi ve elemeleri geçemedi.

    Pınar Saka, bugün TSİ 17.15'te bayanlar 400 metre yarı finalinde yarışacak.

    3000 metrede iki Türk finalist

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda, milli atletler Tarık Langat Akdağ ve Hakan Duvar, 3000 metre engellide finale yükselirken, sakatlanan Halil Akkaş yarışı tamamlayamadı.

    Helsinki Olimpiyat Stadyumu'nda devam eden Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 3000 metre engelli yarı final yarışlarında, milli atletler Halil Akkaş, Hakan Duvar ve Tarık Langat Akdağ piste çıktı. İki gruptan oluşan yarı finallerde, gruplarını ilk 4 sırada bitiren atletler ile en iyi 7 dereceyi elde edenler finale yükseldi.

    İlk grupta yarışan Hakan Duvar, ikinci turdan sonra yarışta ilk sıraya yerleşti ve uzun süre geride bıraktığı gruptan ayrı koştu. Son turlarda dördüncü sıraya gerileyen Duvar, 8:37.40'lık derecesiyle grubunda 6. sırada, genel klasmanda ise 14'üncü sırada yer aldı ve finale yükseldi.

    Tarık Langat Akdağ da ikinci turda ilk sıraya yerleşip yarışın sonuna kadar mücadeleyi elden bırakmadı. 8:27.31 ile sezonun en iyi derecesini yapan Akdağ, grubunda ve genel klasmanda birinci geldi ve finale çıktı.

    Halil Akkaş ise yarışı tamamlayamadı. İlk grupta mücadele eden Akkaş, yarışa kontrollü başladı. Orta gruba yerleşen ve bir müddet dördüncü turda koşan
    Akkaş, son turlara doğru geriledi ve sakatlığı tekrarladığı için yarışı yarıda bırakmak zorunda kaldı.

    3000 metre engelli finalleri, 29 Haziran Cuma günü TSİ 19.05'de koşulacak.

    Fatih Avan elendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye rekortmeni milli ciritçi Fatih Avan, Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda elemeleri geçemedi.

    Helsinki Olimpiyat Stadyumu'nda devam eden Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda cirit atma elemeleri tamamlandı. A ve B gruplarından oluşan elemelerde, 83 metreyi geçen veya en iyi 12 dereceyi yapan sporcular finale yükseldi.

    İlk hakkında 78.27 metre atan Fatih Avan'ın ikinci atışı faul sayıldı.

    Üçüncü hakkında ise 78.31 metre atan milli ciritçi, genel klasmanı 14'üncü sırada tamamladı ve finalde yarışma hakkını kaybetti.

    İzmir'de geçen ay 85.60 metre atarak kendine ait Türkiye rekorunu geliştiren ve dünyada yılın en iyi ikinci derecesini elde eden milli ciritçi, Londra Olimpiyatları için A barajını geçmişti.

    Nimet Karakuş yarı finalde veda etti 

    Milli atlet Nimet Karakuş, bayanlar 100 metre yarı finalini geçemeyerek şampiyonaya veda etti.

    Helsinki Olimpiyat Stadyumu'nda devam eden şampiyonada bayanlar 100 metre yarı final yarışları tamamlandı.

    İki gruptan oluşan yarışlarda gruplarını ilk 3 sırada bitiren atletler ile en iyi 2 dereceyi elde edenler, finale yükseldi.

    İlk grupta mücadele eden Nimet Karakuş, 11.61'lik derecesiyle grubunda ve genel klasmanda son sırada yer aldı ve finale çıkmayı başaramadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow