hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye Avrupa Ligi ikincisi

    Türkiye Avrupa Ligi ikincisi
    expand

    Erkekler Voleybol Avrupa Ligi finalinde Türkiye A Milli Voleybol takımı, Hollanda'ya 3-2 yenilerek ikinci oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oyuna tutuk başlayan Milli Takım, hücumda Hollanda´nın bloklarını geçmekte zorlanırken, savunmada da rakibin etkili smaçlarına çözüm üretemedi. İlk teknik molayı 8-4 önde geçen Hollanda, uzun oyuncuları ile file önüne çabuk blok getirince, aradaki farkı açtı ve ikinci teknik molayı da 16-9 üstün tamamladı. Emre Batur ile oyunda tutunmaya çalışan milliler, servis karşılamakta da zorlanınca ilk seti 25-16  kaybetti.

    İkinci sete biraz daha tempolu başlayan Filenin Aslanları hücumlarda, ilk sete oranla sayılar bulmayı başardı. İlk sette olduğu gibi servis kaçırmaya davam edip, rakibine kolay sayılar veren milliler, ilk teknik molayı 8-4 geride tamamladı. Hollanda´nın arkı koruduğu bölümde rakibine bir türlü yaklaşma şansı bulamayan Ay-Yıldızlılar, ikinci teknik molayı da 16-11 geride geçti. Setin son bölümünde oyundan düşen milliler, servis karşılayamayıp, pozisyon hatası yapınca farkı açan Hollanda seti 25-15 alıp, durumu 2-0 yaptı.

    Üçüncü setin başında dengeyi kuran A Milliler, Emre Batur´un köşeden hücumlarda ürettiği sayılarla, oyuna tutunurken ilk teknik molayı 8-7 yine Hollanda önde geçti. Setin sonraki bölümünde seyircinin desteği ile morali yerine gelen ve Emre Batur ile sayılar bulan Türkiye, ikinci teknik molada ilk kez 16-15 öne geçmeyi başardı. Büyük çekişmeye sahne olan son bölümde, savunmada dirençli, hücumda dikkatli olan milliler, seti 25-22 kazanıp durumu 2-1´e getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    4. sete Milliler yine tutuk başlarken, Hollanda etkili hücumlarla ardayı açıp ilk teknik molayı 8-3 önde tamamladı. Sonraki bölümde Türkiye müthiş bir geri dönüş gerçekleştirdi. İkinci teknik molayı 16-14 geride kapattıktan sonra, özellikle savunmada rakibin hücumlarına set çeken mililer, nefeslerin tutulduğu seti 25-23 kazanıp, skoru 2-2 yaptı.

    Final setinin başında yakaladığı iki farklı üstünlüğü Burutay´ın etkili servis ve hücumları ile koruyan Türkiye, ilk teknik molayı 8-7 üstün geçti. Sonraki bölümde maç müthiş bir mücadeleye sahne olurken, üstünlük sürekli el değiştirdi. Son hücumda hakemin hatası sayıyı Hollanda´ya getirirken, seti 26-24 alan Hollanda A Milli Takımı maçı 3-2 kazanıp Avrupa Ligi´nin şampiyonu oldu.

    Finalin `En´leri

    En Değerli Oyuncu (MVP): Emre Batur seçilirken, Milli Takımımızdan Serhat Coşkun da En Skorer Oyuncu oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow