hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözde Bayergi Avrupa Şampiyonu

    Gözde Bayergi Avrupa Şampiyonu
    expand

    Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği (WAKO) Avrupa Kick Boks Şampiyonası'nda K1 bayanlar 60 kiloda Gözde Bayergi, İsveçli Maria Olsson'u 3-0 yenerek altın madalya kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli kick boksçu Gözde Bayergi, Ankara Spor Salonu'ndaki K1 (Tam temas) bayanlar 60 kilo finalinde İsveçli Maria Olsson ile karşılaştı.

    Maça kötü başlayan milli kick boksçu, ilk rauntu 2-1 geride tamamladı.

    İkinci rauntta toparlanan Gözde Bayergi, etkili tekmeleriyle puanlar toplayarak son raunta 2-1 önde girdi. Ay-yıldızlı kick boksçu, üçüncü rauntta rahat bir maç çıkarak rakibini 3-0 yendi ve Avrupa şampiyonu oldu.

    Gözde'nin gururu

    Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği (WAKO) Avrupa Kick Boks Şampiyonası'nda K1 bayanlar 60 kiloda şampiyon olan Gözde Bayergi, "İlk altın madalya kazanan milli sporcu olmanın gururunu yaşıyorum" dedi.

    Ankara Spor Salonu'nda devam eden şampiyonada K1 (tam temas) bayanlar 60 kilo finalinde İsveçli Maria Olsson'u 3-0 yenerek Türkiye'ye ilk altın madalyayı kazandıran milli kick boksçu Gözde Bayergi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstiklal Marşı'nı okuttuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

    Finalde mücadele edecek diğer milli kick boksçuların da Avrupa şampiyonu olacaklarına inandığını belirten Bayergi, bundan sonra dünya şampiyonluğuna ulaşmak için çalışacağını ifade etti.

    Şampiyon kick boksçu, "Bu benim ilk Avrupa şampiyonluğum değil. Ancak evimde ilk defa bu dereceyi elde ediyorum. Bu nedenle bu şampiyonluğumun bendeki yeri ayrı olacak. Türkiye'de devam eden şampiyonada ilk altın madalya kazanan milli sporcu olmanın gururunu yaşıyorum" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow