hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çapa: 5 puanlık bir maçtı

    Çapa: 5 puanlık bir maçtı
    expand

    Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, Eskişehirspor maçının kendileri için 5 puanlık bir maç olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çapa, 2-1 kazandıkları Eskişehirspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, 2012 yılına iyi başlamadıklarını, ilk devrede gerek oyun kalitesi, gerekse birçok maçı kazanarak beklentileri yükselttiklerini belirterek, "Ancak 2. devre ile birlikte aldığımız sonuçlar ve Türkiye Kupası'ndan elenmemiz, beklentileri çok fazla olan taraftar grubumuzda hayal kırıklığı yaratmıştı. Onun için bu maçın hem taraftarımız bakımından, hem de bizim için önemi büyüktü. Her iki takım adına da çok önemli bir karşılaşma olacağını biliyorduk. Bizim adımıza Eskişehirspor'un puan durumunda bizim üstümüzde yer alması bakımından 5 puanlık bir maçtı" diye konuştu.

    Fuat Çapa, Gençlerbirliği'ne yakışan bir oyun ortaya koyduklarını ifade ederek, "Orta sahadaki alanları iyi değerlendiren, Gençlerbirliği'ne yakışan bir oyunla hak ederek kazandık. Taraftarlar bakımından da seyir zevkinin üst düzeyde olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar 3 gol olduysa maçın genelinde mücadele iyiydi" dedi.

    "Rakip takımı nasıl buldunuz?" şeklindeki bir soruya ise Çapa, "Kamara, Tello ve Mehmet Yıldız gibi futbolcuları yedek kulübesinde oturtma gibi bir lüksünüz varsa, diyecek bir şey kalmaz" yanıtını verdi.

    Eskişehirspor cephesi

    Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise oyunun başından itibaren iyi oynayan bir Eskişehirspor'un sahada olduğunu vurgulayarak, "Oyunun büyük bölümünde de oyunun kontrolü bizdeydi. Yediğimiz 2 gol de oyunun kontrolü bizdeyken oldu. Yenilmemize rağmen, sezon başından beri en çok pozisyona girdiğimiz maç oldu. Ancak, oyun disiplini bakımından ne kadar iyi olursanız olun, bu tür maçları kazanmanız gerekir. Her şeye rağmen gelecek maçlar için umut verici bir karşılaşma oynadık. Kaybettiğimiz için üzgünüz" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yanal, ligin ilk devresinde en az gol yiyen, en iyi savunma kurgusuna sahip takımlardan biri olan Eskişehirspor'un ikinci devre ile birlikte bu özelliğini kaybettiği yönündeki bir soruya, "Sadece savunma yaparak, geriye yaslanırsanız elbette ki az gol yersiniz. Ya da 1-0 kazanırsınız. Oysa biz sadece savunma değil, hücum futbolu da oynuyoruz. Hem savunma, hem hücum yaparak oynamak zor. Bunu da ilerleyen haftalarda oturtacağız" şeklinde cevap verdi.

    Bir başka gazetecinin, "Haftaya Galatasaray maçı var. Neler söyleyeceksiniz?" sorusunu da Yanal, şöyle yanıtladı:

    "Biz her takımı yenecek güçte bir takımız. Bunu oyunumuzla da gösteriyoruz. Ligde ilerleyen haftalarda bu özelliğimizi daha fazla hissettireceğiz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow