hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manchester biraderlerin haftası

    Manchester biraderlerin haftası
    expand

    İngiltere Premier League lideri Manchester City, lig üçüncüsü Tottenham Hotspur'u sahasında 3-2 yendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Etihad Stadı'nda oynanan ve 46 bin futbolseverin izlediği karşılaşmada, Tottenham'da kiralık olarak forma giyen Adebayor, iki takım arasındaki anlaşma nedeniyle bu maçta takımdaki yerini alamadı. Evsahibi takımda ise Afrika Kupası'na giden Toure kardeşler ile cezalı Kompany bu maçta forma giymedi.

    İlk yarısı golsüz sona eren mücadelenin ikinci yarısına hızlı başlayan Manchester City, 56. dakikada Nasri ve 59. dakikada Lescott ile 2-0 öne geçti. Ancak bu gollere hemen karşılık veren Londra ekibi, 60. dakikada Defoe ile önce farkı bire indirdi, 5 dakika sonra da Bale'in golüyle skorda dengeyi sağladı.

    Lider Manchester City, 90 5. dakikada Balotelli'nin düşürülmesiyle penaltı kazandı. Topun başına geçen İtalyan futbolcu atışı gole çevirdi ve evsahibi takım sahadan üç puanla ayrıldı.

    -"Kırmızı Şeytanlar" zirve takibini sürdürdü-

    Günün diğer önemli maçında son şampiyon Manchester United, ligin ilk yarısında sahasında 8-2 yendiği Arsenal ile deplasmanda karşılaştı.

    Sakatlığı nedeniyle Thierry Henry maç kadrosuna alınmazken, sezon sonuna kadar Manchester ekibiyle sözleşme imzalayan Scholes mücadeleye yedek başladı.

    İlk yarının uzatma dakikalarında Valencia ile öne geçen Manchester United, soyunma odasına 1-0 önde gitti.

    Karşılaşmanın 71. dakikasında Hollandalı yıldızı Robin van Persie ile eşitliği yakalayan Arsenal, 81. dakikada Welbeck'in golüne engel olamayınca sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

    "Kırmızı Şeytanlar" bu galibiyetin ardından puanını 51 yaparken, Arsenal 36 puanda kaldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow