hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mahmut Özgener'e tazminat davası açıldı

    Mahmut Özgenere tazminat davası açıldı
    expand

    Eski bakanlardan ve eski Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi, eski TFF Başkanı Mahmut Özgener hakkında suç duyurusunda bulunarak, 100 bin TL'lik de manevi tazminat davası açtı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in mahkeme kararıyla dinlenen telefon görüşmeleri arasında 9 Mart 2011'de şahsına yönelik hakaret ve ahlak dışı unsurlar içeren konuşması nedeniyle hukuksal yollara başvurduğunu ve yasal süreci başlattığını bildirdi.

    Işın Çelebi, açıklamasının son bölümünde ise "Yüce Türk adaleti nezdinde hakkımı arayacak ve kendisi ile yargı kanalıyla hesaplaşacağım" ifadelerini kullandı.

    -Suç duyurusu-

    Çelebi'nin avukatları aracılığıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda, halen EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Başkanlığı görevini yürüten eski TFF Başkanı Mahmut Özgener'in, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen şike soruşturması dosyasında, Ahmet isimli bir kişi ile aralarında geçen telefon görüşmesi kayıtlarının bulunduğu, bu kayıtlarda Çelebi ile ilgili bazı galiz ifadelerin yer aldığı bildirildi.

    Suç duyurusunda, basına yansıyan bu görüşmede Çelebi'nin kişilik haklarını rencide edici ifadelerin kullanıldığı belirtilirken, bu çerçevede basın yoluyla hakaret suçunun işlendiği ve Özgener hakkında gerekli soruşturmanın yapılması istendi.

    -100 bin TL'lik manevi tazminat davası-

    Işın Çelebi'nin, avukatları Fırat Ayhan ve Serdar Güneş aracılığıyla, aynı nedenlerden dolayı Özgener hakkında ayrıca İzmir Asliye Hukuk Mahkemesi'nde de 100 bin TL'lik manevi tazminat davası açtığı belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow