hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk futbolunu kim kaosa soktu?

    Türk futbolunu kim kaosa soktu
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Türk futbolunun büyük bir kaos içerisinde bulunduğunu söyledi. Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, "Çöken sadece futbol ekonomisi değildir. Çöken Türk gençliğinin geleceğidir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Kapalı kapılar ardından seçimlere, üyelere müdahale eden hükümet ortaya çıkan kaostan sorumlu değilmiş gibi davranmaktadır" diyen Toprak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

    "Bu doğru ve tutarlı bir davranış değildir. Türk futbolu büyük bir kaosun içindedir. Hükümet işine geldiğinde 'federasyon özerktir' diyor, gelmediğinde ise bu özerkliğe müdahale etmekten çekinmiyor. Futbol Federasyonu başkanının istifası bireysel bir olay ya da durum değildir. Bu futbolumuzun içinde bulunduğu kurumsal krizin bir yansımasıdır. Federasyon başkanının istifasıyla futbolun içinde bulunduğu kriz derinleşmiştir.

    Hükümet, sporumuz hem kurumsal düzeyde hem bireysel sportif başarılar düzeyinde büyük bir gerileme içinde sokmuştur. Son olarak futbol alanında yaşananlar ne kadar büyük bir kaosun içinde yol aldığımızı göstermektedir. Ancak hükümet ile ilgili bakan maç seyreder gibi olayları izlemekle yetiniyorlar. Ancak halkımız artık maçlardan zevk almıyor. O yüzden yayıncı kuruluş zarar etmeye başlıyor, kulüplerin bütün gelirlerinde büyük düşüşler yaşanıyor ve futbolumuz belini doğrultamaz hale geliyor. Türk futbolu dibe vuruyor."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow