hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İtalya'da şike: 3. dalga

    İtalyada şike: 3. dalga
    expand

    İtalyan futbolunda geçen yılın Haziran başlayan, Aralık 2011'deki ikinci dalgayla devam eden şike soruşturmasının dün başlayan 3. dalgasında, İkinci Futbol Ligi (Serie B) takımlarından Piacenza'nın kalecisi Mario Cassano ile Bari takımının sağlık görevlisi Antonio Iacovelli tutuklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cremona Cumhuriyet Savcılığının geçen yıl Haziran ayında başlattığı ve geçen Aralık ayında genişlettiği "Last Bet (Son bahis)" operasyonunda, dün yapılan 2 tutuklamayla üçüncü dalga başlamış oldu.

    Tutuklananlardan Piacenza kalecisi Cassano'nun, 4 müsabakada, maç ayarlama faaliyetlerine karıştığı iddia edildi. Cassano'nun oynadığı, soruşturma kapsamında zaten inceleme altında olan Atalanta-Piacenza maçı başta olmak üzere, Albinoleffe-Piacenza, Siena-Piacenza ve 2008-2009 sezonunda oynanan Piacenza-Mantova müsabakalarından şüpheleniliyor.

    Üçüncü dalgada tutuklanan bir diğer isim Bari takımının sağlık görevlisi Antonio Iacovelli'nin de takımdaki bazı oyuncular aracılığıyla AC Milan-Bari, Sampdoria-Bari, Bari-AS Roma ve Palermo-Bari karşılaşmalarını, maniple etmek istediği ileri sürüldü.

    İtalya genelindeki kötü hava koşulları nedeniyle iki ismin zor da olsa dün Cremona'daki cezaevine girdikleri belirtildi.

    Piacenza kalecisi Cassano'nun yarın, Bari takımının sağlık görevlisi Iacovelli'nin ise Salı günü, soruşturmayı yürüten Cremona Cumhuriyet Başsavcısı Roberto Di Marino tarafından sorgulanacakları ifade edildi.

    Soruşturmanın ilk iki dalgasında, şike faaliyetlerine giriştiğini kabul eden ve İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) tarafından futboldan 3 yıl 6 ay men cezası alan Cristiano Doni ise, Atalanta taraftarlarınca afaroz edildi. 

    Mavi-siyahlı taraftarlar, kısa bir süre önce bu işlere karıştığını kabul eden Doni'nin artık Bergamo şehrinde daha fazla yaşamasını istemediklerini açıkladı. Soruşturmanın temelinde yer aldığından söz edilen uluslararası suç örgütünün, Singapur merkezli olduğu, operasyonel faaliyetlerini ise Doğu Avrupa üzerinden yürüttüğü belirtilmişti. Şebekenin İtalya Serie A'da oynanan en az 14 müsabakada, tutuklanan kişiler aracılığıyla maç ayarlama faaliyetlerine karıştığı söyleniyor.

    Yaz aylarından bu yana İtalyan futbolunu sarsan soruşturmanın, Haziran ayındaki ilk dalgasında 16, Aralık ayındaki ikinci dalgasında ise 17 kişi tutuklanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow