hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kamuoyuna göre Türkiye'de şike yaygın

    Kamuoyuna göre Türkiyede şike yaygın
    expand

    IPSOS KMG Araştırma Şirketi CNN TÜRK için "Şike soruşturması ve TFF'den istifalar"la ilgili bir kamuoyu yoklaması yaptı. Araştırmaya göre halkın büyük çoğunluğu şikenin yaygın olduğunu düşünüyor, ancak mevcut operasyonun şikeyi bitirebileceğine inanmıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Araştırma Şirketi IPSOS KMG, şike soruşturması ve sonrasında federasyondan gelen istifaları kamuoyuna sordu.

    1000 kişilik denek grubundaki erkeklerin yüzde 79'u, kadınların da yüzde 35'i futbolla ilgili olduklarını ifade etti.

    Türkiye'de şikenin yaygın olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 81 olarak belirlendi. Operasyonların şike ve teşviği bitirebileceğine inananların oranı ise sadece yüzde 29. bu grup içinde de Galatasaray ve Trabzonspor taraftları çoğunlukta yer alıyor. 

    Taraftarlar, operasyon ve sonrasındaki süreçte siyasetin etkili olduğunu da düşünüyor. Trabzonspor taraftarının yüzde 93'ü sürecin siyasi olduğuna inanıyor. Kadınlar da "Siyasi etki çok" diyor.

    Ankete katılanlar büyük ölçüde Futbol Federasyonu'nun süreci kötü yönettiğini düşünüyor. Son genel kurulu başarılı bulanlar da katılımcıların yarısını oluşturuyor.

    Konu küme düşmeye geldiğinde yanıtlar daha keskinleşiyor.

    Küme düşme kalkmasın diyenler yüzde 76'yı bulurken, ceza alacak kulüpler için müeyyidelerin hemen uygulanmasını isteyenler de yüzde 60'lara ulaşıyor. Sezonun adil bitemeyeceği görüşü de yüzde 53 oranında kabul görüyor.

    Federasyonun istifası öncesinde sorulan sorularda, istifaların olumlu olacağı görülürürken yerine kimi istersiniz sorusu ise yanıtsız kaldı.

    Kamuoyu yoklamasına katılanların yüzde 77'si Mehmet Ali Aydınlar'ın yerine kimin gelmesi gerektiği konusunda fikir sahibi değil. Ancak, öneriler arasında Haluk Ulusoy, Erman Toroğlu gibi şaşırtıcı isimler yer alıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow