hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Carvalhal ile Holosko ayrı telden çaldı

    Carvalhal ile Holosko ayrı telden çaldı
    expand

    Sivasspor'la 1-1 berabere kalan Beşiktaş'ın Teknik Direktörü Carlos Carvalhal "Hak etmediğimiz bir sonuç aldık" derken siyah-beyazlı ekibin futbolcusu Holosko ise "Galibiyeti hak ettiğimizi söylemek mümkün değil. Maçın skoru haklı denebilir" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Carvalhal, 1-1 sona eren maçın ardından yaptığı açıklamada, "Son maçta olduğu gibi yine hak etmediğimiz bir sonuç aldık, sözlerime böyle başlamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

    Maçın ilk yarısında çok iyi oynadıklarını, gol pozisyonları bulduklarını, ancak bunları golle sonuçlandıramadıklarını vurgulayan Carvalhal, "İlk yarıyı başarılı geçirdik, iyi bir şekilde oynadık ve gol atmadan önce de 3-4 tane çok net pozisyonlar yakaladık. Bunları gole çevirseydik, skor ciddi bir şekilde farklı olacaktı" diye konuştu.

    Golü attıktan sonra da yine birkaç pozisyon yakaladıklarını anlatan Carvalhal, şöyle konuştu:

    "Bunlar da net gol pozisyonlarıydı. Bizim defansif organizasyonumuz çok güvenli, sağlam bir şekildeydi ve rakibe pek pozisyon da vermedik. İkinci yarının ilk 30 dakikasında yine aynı şekilde devam etti. Bu 30 dakika içinde yine net pozisyonlar bulduk, atacağımız gollerle maçı o anda artık bitirebilirdik. Defansta da aynı şekilde çok güvenli bir şekilde oynadık."

    Son 15 dakikada ise oyunun biraz değiştiğini, rakibin uzun toplarla ceza alanlarına girdiğini dile getiren Carvalhal, defans güvenliğini elden bırakmamaya çalıştıklarını söyledi.

    -"Kendi cezamızı kendimiz kestik"-

    Sivasspor'un baskı kurduğu anlarda atağa çıkmak için daha fazla boşluk oluştuğunu ifade eden Carlos Carvalhal, bu anlarda atağa çıkmak için birçok şans bulduklarını bildirerek, "Bu ataklar sonucunda goller de atabilirdik, devamlı kaleciyle karşı karşıya kaldık. Hatta bazı pozisyonlarda son pası iyi yapabilsek orada da çok ciddi pozisyonlar yakalayacaktık ama ikinci golü atamadık. Golden önce olan pozisyonda bir oyuncumuzun hatası nedeniyle rakibe ciddi bir pozisyon verdik. Daha sonrasında gelen bu golü de dünyada kimse kontrol edemez. Çünkü, ceza sahasına çok uzaktan, çok güzel şutla gelen bir gol. Kendi cezamızı kendimiz kestik diyebilirim. Bu kadar fazla pozisyona sahip olduktan sonra bunları değerlendirebilseydik, hiçbir şekilde bunları burada konuşuyor olmayacaktık" şeklinde konuştu.

    Genel anlamda bakıldığı zaman defansif olguyu çok iyi ve güvenli bir şekilde yaptıklarını ifade eden Carvalhal, Sivasspor karşısında Fenerbahçe maçına oranla daha başarılı bir oyun sergilediklerini belirterek, "Son maçın üzerinde daha da iyi oynadığımızı, bir adım daha öne attığımızı ve biraz daha geliştirdiğimizi söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

    Holosko: "Maçın skoru haklı denebilir"

    Beşiktaş'ın golcü oyuncusu Filip Holosko, Sivasspor ile ligde deplasmanda 1-1 berabere kaldıkları maçla ilgili olarak, "İkinci yarıdaki oyunumuzla galibiyeti hak ettiğimizi gerçekten söylemek mümkün değil. Maçın skoru haklı denebilir" dedi.

    Holosko, maçın ardından yaptığı açıklamada, ilk yarıda maçın hakimi olduklarını, ciddi pozisyonlar bulduklarını, Veli ve Fernandes'in kaleciyle karşı karşıya kaldığını belirterek, "Bu pozisyonları değerlendirebilirdik. Duran toptan pozisyonlarımız vardı. Nihayetinde ilk yarı sonunda içeriye 1-0 önde girdik. Ancak ikinci yarıda ileride top tutamadık. Orta sahanın ortasında çok top kaybettik ve nihayetinde Sivasspor bu şekilde üzerimizde çok çabuk baskı kurdu" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow