hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şenol Güneş: "Canımızı almayın"

    Şenol Güneş: Canımızı almayın
    expand

    Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Kayserispor maçının ertelenmesi talebinin kabul edilmemesiyle ilgili olarak "Bizim puanımızı alabilirsiniz ama Allah aşkına bizim canımızı almayın" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Gaziantepspor karşısında daha çok artısı olan bir takım olarak kazanmayı hak ettiklerini söyledi.

    Güneş, Gaziantepspor gibi iyi oyunculardan kurulu bir takım karşısında maça iyi başladıklarını belirterek, "Pozisyonlar ürettik golü de bulduk. Oyunun tamamına hakimdik" dedi.

    Genel olarak istekli olmalarının oyundaki artılarını fazlalaştırdığını ifade eden Güneş, "Daha çok artısı olan bir takım olarak kazanmayı hak ettik. Rakibin de 7 yabancıyla oynaması zaten puan açısından oyunun sonucunu belli etmişti. Yalnız rakip 10 kişi kalıp Sapara kaleye geçtikten sonra oynadığımız oyun bize yakışmadı. Oyun içerisindeki hatalarımızı gelecekte değerlendireceğiz. Yaptığımız hatalar bize pahalıya mal olabilir. Takım oyunu oynamaya başladığımız zaman daha etkili olacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

    -Burak Yılmaz'ın kulübeye hareketi-

    Bir gazetecinin Burak Yılmaz'ın ilk yarıda bir pozisyondan sonra golü kaçırdıktan sonra yedek kulübesine doğru yaptığı el-kol hareketlerine ilişkin bir sorusu üzerine Güneş, şunları söyledi:

    "Burak Yılmaz'ın kulübeye yaptığı hareketi ben görmedim ama kulübeden hayıflanma hareketi yapılırken, sanırım Burak bunu yanlış anladı. Burak oyuna bakıldığında istekli ve arzuluydu. Burak, hem kendi gündemine hem de Trabzonspor gündemine çok ciddi katkılar yaptı. Kamuoyu her maç sonrası ister istemez onu konuşmak durumunda. Gol atsa da atmasa da konuşuluyor. Her maç Burak gol atacak anlayışı bize silah olarak döner. Maç kaybettiğimiz zaman sanki Burak, kendi yüzünden kaybettiğimiz gibi sorumluluk duygusu hissediyor. O hareketten alındı diye düşünüyorum. Olayı öğrenmedim. Olayı öğrenince bakacağım. Kulübeden yapılan hareketin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Burak'ın bu isteği ve arzusu olduğu sürece bu sorunları düzeltir."

    -Ligdeki maç programı-

    Güneş, 17 günde 5 maç daha oynayacak olmaları yönündeki bir soruya ilişkin ise şöyle konuştu:

    "Federasyonla ilgili konuşmak istemiyorum, döneceğim aynı şeyleri söyleyeceğim. Bundan ben de rahatsız oluyorum. Bir şey söylüyorum, söylemek istemiyorum kaçıyorum, yine dönüp üstüme geliyor. Avrupa kupası oynuyoruz, ligde oynuyoruz. Bu hafta sadece 6 günde bir maç yapma imkanı bulduk. Diğer dönemlerde daha kısa sürede maçlar oynadık. Sakatlıklar oluyor bu tempoda. Bu tempoyu taşıyamıyoruz. Ya ligde ikinci takımla oynayacağım ya da her maça aynı takımı çıkarıp sakatlık riskini almak durumundayım. Böyle dönemde Avrupa kupası maçı oynuyoruz. Diyoruz ki PSV ile burada oynayacağız. Ardından Kayseri'ye gideceğiz.

    Döneceğiz Hollanda'ya gideceğiz. Ardından 2 gün sonra Mersin İdmanyurdu ile oynuyoruz. Talep ettik Kayserispor maçının ertelenmesini ama kabul edilmedi. Bizim puanımızı alabilirsiniz ama Allah aşkına bizim canımızı almayın. Bunları konuşmak istemiyorum ama bunu hangi akıllı yapıyorsa, gelsin düzgün yapsın, sorsun. Bize sadece Güngörenspor maçında sordular, 'saat kaçta olsun' dediler biz de 'ona da siz karar verin' dedik. Bize hiçbir şey sormuyorlar zaten, sormaya da bilirler. Bize menfaat olsun diye söylemiyorum. Aynı şey Beşiktaş için de geçerli. Bu tip Avrupa'da oynayan takımlar ön plana alınmalı. Önce milli takım, sonra Avrupa kupaları sonra lige bakmak lazım. Bu anlayışı anlatamıyoruz. Yazık, günah yani. Bu oyuncular ya sakatlanacaklar, ya başarısız olacağız. İkisinden birisi. Onun için bir şey söylemek durumunda değiliz mecbur
    oynuyoruz. Biz şu anda önceki yıllara göre normal lig sayısından fazla maç oynadık."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow