hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Takımları değil şahısları yargılıyoruz"

    Takımları değil şahısları yargılıyoruz
    expand

    Şike davasına bakacak 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci "Kesinlikle takımları yargılamıyoruz. Takımlarda görev almış ve iddianamedeki suçları işledikleri iddia edilen kişileri yargılıyoruz" diye konuştu.

    Herkesin merakla beklediği şike davası, 14 Şubat'ta Silivri'de görülmeye başlanacak. Aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan dava İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonunda görülecek. 

    Şike davasına bakacak 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci, ilk duruşma öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

    Başkan Ekinci, "Kesinlikle takımları yargılamıyoruz. Takımlarda görev almış ve iddianamedeki suçları işledikleri iddia edilen kişileri yargılıyoruz. Takımlar ülkemizin 100 yıllık değerleridir. Takımlar yargılama konusu değildir" diyerek taraftarları sağduyuya çağırdı.

    HİÇBİR TARAFTAR ALINMAYACAK

    Duruşma salonuna hiçbir takımın taraftarının alınmayacağı izleyici olarak basın mensupları dışında her sanığın üçer yakının izleyici olarak alınacağı öğrenildi. Duruşma salonun dışındaki güvenlikten jandarmanın sorumlu olduğu basın mensuplarına yapılabilecek herhangi bir saldırıdan mahkemenin de rahatsızlık duyacağını bunun için gerekli önlemlerin en üst düzeyde alınması yönünde yetkililerle görüşüldüğü öğrenilirken jandarmanın duruşma günü en üst düzeyde güvenlik önlemi alacağı belirtildi. Kulüp yönetcilerinin ise özel izinle katılmasının mümkün olduğu, şu ana kadar sadece Fenerbahçe yönetiminin izleyici olarak katılma talebinde bulunduğu bildirildi. İddianamede müşteki sıfatıyla yer alan Türkiye Futbol Federasyonu TFF yetkililerinin ise istedikleri takdirde duruşmaya katılabileceği belirtildi.

    ÜÇ MÜDAHİLLİK TALEBİ


    Davaya üç müdahillik talebinde bulunulduğu öğrenilirken ilk olarak eski hakem Erman Toroğlu'nun başvuruda bulunduğu, ardından ise Bucaspor ve Samsun'da görevli Trabzonspor taraftarı bir savcının suçtan zarar gördükleri iddiasıyla müdahillik talebinde bulunduğu belirtildi.

    İDDİANAME OKUNACAK


    14 Şubat Salı günü Silivri'deki büyük duruşma salonunda görülmesine başlanacak duruşmanın Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü de görülmeye devam edeceği ve dört gün süreyle 401 sayfalık iddianamenin 3 TRT spikeri tarafından okunacağı ifade edildi. 21 Şubat Pazartesi gününden itibaren ise davanın Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görülmeye devam edileceği öğrenildi.

    "YALAN MAKİNASI" TALEBİ


    Cezaevinde tutuklu bulunan dava sanıklarının bilgisayar gibi bazı taleplerinin de olduğu öğrenilirken bu konunun cezaevi yönetiminin inisiyatifinde olduğu en ilginç talebin ise davanın tutuklu sanığı Olgun Peker'den geldiği belirtildi. Peker'in mahkemeden "yalan makinası" talebinde bulunduğu ifade edildi.

    "KESİNLİKLE TAKIMLARI YARGILAMIYORUZ"

    Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci ise davayla ilgili, "Kesinlikle takımları yargılamıyoruz. Takımlarda görev almış ve iddianamedeki suçları işledikleri iddia edilen kişileri yargılıyoruz. Takımlar ülkemizin 100 yıllık değerleridir. Takımlar yargılama konusu değildir" diyerek taraftarları sağduyuya çağırdı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow