hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anadolu kulüpleri toplandı

    Anadolu kulüpleri toplandı
    expand

    Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Anadolu kulüpleri yöneticileri Kulüpler Birliği Onursal Başkanı İlhan Cavcav'ın daveti üzerine Ankara'da biraraya geldi. Toplantı sonrası bir açıklama yapan Cavcav, "Bugün bütün kulüp temsilcileri söz alıp, sürece dair düşüncelerimizi uzun uzun birbirimizle paylaştık" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya, Kulüpler Birliği Onursal Başkanı ve ve Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Samsunspor Kulübü Başkanı Kazım Yılmaz, Ankaragücü Kulübü Başkanı Haluk Ilıcan, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Nevzat Şahin, Trabzonspor Kulübü Başkanvekili Necmettin Aytekin, Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanvekili Abdi Kurt, Orduspor Kulübü Asbaşkanı Zühtü Başar Asmaz, Bursaspor Kulübü Genel Sekreteri Recep Bölükbaşı katıldı.

    İlhan Cavcav, toplantıya, katılamayan Sivasspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor kulüplerinin Kayserispor Başkanı Recep Mamur'a, Manisaspor'un da Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal'a vekalet verdiklerini ve bu kulüplerin de Mamur ve Ünal tarafından temsil edileceğini ifade etti. Gaziantepspor Kulübü'nün toplantıya katılmayacağını kendilerine bildirdiklerini kaydeden Cavcav, "Gördüğünüz gibi 14 kulüp olarak biraraya gelmiş olduk" diyerek sözlerini tamamladı.

    Cavcav, Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden 10 takımın yöneticisiyle birlikte Ankara'da gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından yaptığı açıklamada, Türk futbolunun tarihinin en sıkıntılı günlerini yaşadığını söyledi.

    Kulüp başkanları olarak bu süreç başladığından beri ne zaman biraraya gelseler hep bu konuların konuşulduğunu ifade eden Cavcav, bu yıl yapılan tüm kulüpler birliği toplantılarının gündeminin de hep aynı konular olduğunun altını çizdi.

    Cavcav, Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasının ardından birçok kulüp başkanıyla gerek telefonda gerekse yüz yüze görüştüğünü, bazı kulüp başkanlarının 'bizi biraraya getir' demesi üzerine Anadolu kulüplerinin temsilcileriyle birlikte bir sohbet toplantısı yapmaya karar verdiğini ve kendilerini Ankara'ya davet ettiğini bildirdi.

    Bu toplantının İstanbul kulüplerine karşı yapılmış bir toplantı olmadığını vurgulayan Cavcav, "Üç büyük kulübümüz Türkiye'de futbolun liderleri. Ancak bu güzide kulüplerimizin temsilcileri ne zaman biraraya gelse sahadaki rekabetlerini masaya taşıyorlar. Bu toplantıların bu şekilde sürmesinin bir fayda getirmeyeceğini tecrübe ettim ve bu yüzden bugünkü toplantıyı bu kulüplerin temsilcileri olmadan gerçekleştirdik" diye konuştu.

    Cavcav, Türk futbolunun kendilerinin ellerine taşın altına sokmadıkları sürece içinde bulunduğu kaos ortamından çıkamayacağını anlatarak, kulüp yöneticileri olarak kendilerinin bir sorumlulukları olduğunu belirtti. 

    "Benim de 34 yıldır futbolun içinde olduğum, kulüpler birliğinin kurucusu ve onursal başkanı olduğum için sorumluluğum var" diyen Cavcav, şöyle devam etti:

    "Aralık ayından beri futbol camiamıza hep bir araya gelip sorunları konuşmayı önerdim. Şuanki manzarının nedeni de tarafların gerektiği kadar biraraya gelmemesidir. Bugün bütün kulüp temsilcileri söz alıp sürece dair düşüncelerimizi uzun uzun birbirimizle paylaştık. Herkes geçmişe değil, geleceğe vurgu yaptı. İnşallah bu samimi sohbet toplantısı bundan sonraki toplantılara örnek olur. Ben 34 yıllık bir başkan olarak, şimdiye kadar futbolumuzda böyle bir sorunla karşılaşmadım. Federasyon, kulüp yöneticileri, gazeteciler ve futbolseverler olarak hepimiz zor bir sezon yaşıyoruz. Ama benim bir spor adamı olarak Türk futbolunun bu zorlukları en kısa zamanda aşacağına inancım var. İnşallah bu toplantı bu sorunların çözümüne bir katkı sunar."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow