hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Braga - Beşiktaş maçının romantik boyutu!

    Braga - Beşiktaş maçının romantik boyutu
    expand

    Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren, kötü gidişten kurtulmak için galibiyete ihtiyaçları olduğunu, bu galibiyeti de Braga maçında almak istediklerini söyledi. Düren maçın Carvalhal'n doğduğu kentte yapılmasının olaya romantik bir boyut getirdiğini de belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mete Düren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zor bir dönemden geçtiklerini belirterek, "Bu zor dönemden zorlanarak geçtiğimiz kesin. Arka arkaya gelen puan kayıpları ve mağlubiyetler hem takımımızın, hem yönetimimizin, hem de taraftarımızın moralini bozdu. Böyle durumlarda Avrupa kupası maçları özel bir önem taşır. Takımın yeniden öz güven kazanmasında, Avrupa maçları önemli bir fırsattır. Dolayısıyla, Braga maçında hedeflediğimiz galibiyetin, sadece Avrupa kupası için değil, takımımızın Türkiye ligindeki performansına da etki edebileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

    Braga maçının, takımın yeniden öz güven kazanması ve yeniden başlamasını bekledikleri galibiyetler serisi için önemli bir start olacağın kaydeden Düren, "Sezon boyunca takımın arka arkaya sürekli maç kazanması mümkün değil. İnişler, çıkışlar olabiliyor. Bu inişin 3 günde bir önemli maçları oynadığımız periyoda denk düşmesi şansızlığımız oldu. Bir an evvel bu durumdan kurtulmak için böyle galibiyete ihtiyacımız var. İnşallah da Braga karşısında bu galibiyeti alacağız. Braga karşısında kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

    -"Psikolojik uyarıyı Avrupa maçı sağlayabilir"-

    Mete Düren, puan kaybettikleri maçlar incelendiğinde genellikle üstün oynayan tarafın kendileri olduğunun görüleceğini ifade ederek, şunları söyledi:

    "Pozisyon açısından fakirlik yaşamadığımız, belki konsantrasyon eksikliğinden gol atamadığımız veya yediğimiz görülebilir. Bu noktada gerekli olan biraz psikolojik bir destek, böyle bir psikolojik uyarıyı da bir Avrupa maçı sağlayabilir. Kritik haftalarda form düşüklüğünden çok, yorgunluk ve konsantrasyon düşüklüğü yaşadığımızı düşünüyorum."

    -"Portekiz'de oynanıyor olması romantik bir boyut getiriyor"-

    Takımda Portekizli futbolcuların çokluğu ve teknik direktör Carlos Carvalhal'in Braga doğumlu olmasının, Beşiktaş için avantaj olup olmadığı sorusuna Düren, şöyle yanıt verdi:

    "Maçın Portekiz'de oynanıyor olması veya Carvalhal'n doğduğu kentte yapılması olaya sadece romantik bir boyut getiriyor. Profesyonel oyuncular özellikle Avrupa sahnesine çıkınca, bulundukları, oynadıkları takımın önemi kalmıyor. Belki Carvalhal açısından önemlidir, kendi büyüdüğü şehirde kendisini ispat etme açısından. Ama futbolcular açısından bunun çok bir önemi olduğunu düşünmüyorum."

    -"Beşiktaş'ın hoca meselesi yok"-

    Düren, son dönemlerde alınan kötü sonuçların ardından teknik direktör Carvalhal'in tartışılmaya başlandığının hatırlatılması üzerine, bu sezon yoğun bir maç temposu içinde mücadele ettiklerini belirterek, bu tempo içinde puan kayıplarının olabileceğini kaydetti.

    "Bu maç trafiği içinde bu tür puan kayıplarının olabileceği doğal diye düşünüyorum" diyen Düren, "Beşiktaş'ın şu anda hoca meselesi yok. Kazanan takımımızı çok sık değiştirmek zorunda olduğumuzdan dolayı, hoca bir format oluşturmakta zorlanıyor, haklı da. Kazanan takımı 3 günde bir sahaya sürmek mümkün değil. Bu tür rotasyonlarda da form değişikliklerinden kaynaklanan kazalar olabiliyor" şeklinde konuştu.

    -"Quaresma özel olarak hazırlanıyor"-

    Uzun süren sakatlıktan sonra takıma dönen ve Mersin İdmanyurdu maçında kırmızı kart gören Portekizli futbolcu Ricardo Quaresma ile ilgili bir soruyu Düren, "Cezalı olduğu dönemde çok ekstra çalıştı. Hem takım antrenmanlarına katıldı hem de takımın maçı olduğunda ekstra çalışmaları oldu. O da kendisini bu maça özel olarak hazırlıyor. Onun için de önemli bir fırsat olacaktır" diye yanıtladı.

    -"Galibiyetler geldikçe kartlar azalacak"-

    Düren, takımda son dönemde futbolcuların sık sık kart görüp cezalı duruma düşmeleriyle ilgili olarak da şu yorumda bulundu:

    "Bunu yorgunluğa ve bu yorgunlukla gelen mağlubiyetler sonrası depresyona bağlıyorum. Bugüne kadar böyle bir yoğun programdan ilk kez geçiyoruz. Bir an evvel bugünleri atlatmamız gerekiyor. Galibiyetler geldikçe, öz güven kazandıkça kart cezaları da azalacaktır."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow