hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Şike Davası"nda ikinci gün

    Şike Davasında ikinci gün
    expand

    "Futbolda Şike" iddialarıyla ilgili aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 2. duruşmasında iddianame 232'nci sayfaya kadar okundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki küçük salonda görülen duruşmaya aralarında Aziz Ylıdırım, Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun ve Olgun Peker'in bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık menajer Bülent İbrahim İşcen'in ise hastanede tedavi gördüğü için duruşmaya katılamadığı belirtildi. Duruşmada 5 tutuksuz sanık da hazır bulundu.

    Tutuksuz yargılanan Nevzat Şakar, Sadri Şener, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu, Ahmet Ateş duruşma salonuna gelmediler ve avukatları duruşmaya katıldı.

    İddianamede müşteki sıfatıyla yer alan Türkiye Futbol Federasyonu'nu temsilen ise iki avukat katıldı. Davaya müdahil olma talebinde bulunan Bucaspor'un avukatları da duruşmaya katıldı. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, iddianamenin okunmasına devam edileceğini belirtti. Dün duruşmada 401 sayfalık iddianamenin 113 sayfasına kadar okunmuştu. Bugünde 3 TRT spikeri, 114 sayfadan itibaren dönüşümlü olarak iddianemeyi okuyor. Şike iddianamesini TRT spikerleri Hakan Kıra, Muammer Demiröz ve Ömer Faruk Zora dönüşümlü olarak okuyor.

    "Futbolda şike" iddialarına ilişkin Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın iddianamesinde, tutuklu sanık Aziz Yıldırım ile ilgili iddiaların yer aldığı bölümün okunmasına gelindi.

    İddianamedeki Aziz Yıldırım ile ilgili bölümün bulunduğu 147'nci sayfanın okunmasına geçildiği sırada araya giren Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci, duruşmaya bir saat öğle arası verdi.

    Daha sonra iddianamenin okunmasına devam edildi. İddianamenin 170 sayfasına kadar okundu. 

    Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir ve Murat Özaydınlı şike davasının öğleden sonraki oturumuna katıldı. Öğleden sonra iddianamenin okunmasında, Aziz Yıldırım’la ilgili bölüme geçildi. TRT spikerleri iddianameyi okurken, Aziz Yıldırım da önündeki iddianameden takip etti. Önemli gördüğü yerlerin altını çizerek, bazı notlar aldı. 

    İddianeme okunurken, izleyiciler arasında gülüşmeler yaşandığı da görüldü. FB yöneticisi Murat Özaydınlı duruşmayı bir süre izledikten sonra dışarı çıkıp sigara içti. Özaydınlı, “Sinirlendim, çıktım. ‘Kahve içelim’ demeyi bile suç sayıyorlar" dedi.

    Eskişehirspor eski Teknik Direktörü Bülent Uygun, avukatı aracılığıyla gazetecilere Silivri Cezaevi'nde çoğu zaman sıcak su akmadığını ve abdest alamadığını, kaloriferlerin yanmadığı için de cezaevinin soğuk olduğunu aktardı.

    Tutuklu sanıklardan Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu, duruşma arasında kızı Tuana'yla uzun uzun sarıldı. Cemil Turan da kucağında gezdirdiği torunuyla hasret giderdi. Tutuklu sanık Tamer Yelkovan ise eşinden sinir sistemi, vücut direnci ve hafızayı güçlendiren B-12 vitamini ve gömlek istedi. Diğer sanıkların da ailelerinden iç çamaşırı, kışlık çorap, tuvalet kâğıdı ve peçete gibi istekleri oldu. Olgun Peker, göz doktoruna gitmek için mahkeme başkanından izin istedi. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci avukatlara savunmaların CD ve ya DVD halinde verilmesini istedi.

    Çalık rahatsızlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şike Davası'nda tutuklu olarak yargılanan Giresunsporlu yönetici Coşkun Çalık'ın midesinden rahatsızlanması üzerine sağlık görevlileri tarafından ilk müdahele yapıldı. 

    Duruşma sürerken sanık Çalık, jandarma yetkililerine rahatsız olduğunu söyledi. Bunun üzerine duruşma salonun arka tarafında hazır bekletilen ambulansın içindeki sağlık personeli, sanık Çalık'a ilk müdaheleyi yaptı. Daha önce de midesinden rahatsızlığı bulunduğu öğrenilen sanık Çalık, duruşmadan ayrıldı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    232'inci sayfaya kadar gelindi

    İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki salonda görülen duruşmada, üç TRT spikeri tarafından dönüşümlü olarak okunan iddianamenin 232'nci sayfasına gelindi.

    Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, iddianamenin okunmasına yarın devam edileceğini belirterek, ''Önümüzdeki hafta pazartesi, salı, perşembe ve cuma günü Çağlayan'da duruşma olacak'' dedi.

    Başkan Ekinci, ilk başta Olgun Peker ve arkadaşlarının, daha sonra da Aziz Yıldırım ve arkadaşlarının savunmalarının alınacağını ifade ederek, avukatların savunmalarını CD ortamında vermeleri halinde duruşmaların hızlanacağını söyledi.

    Mahkeme Başkanı Ekinci'nin, yakınlarının sanıklarla iki dakikalığına görüşebileceğini söylemesi üzerine, duruşmayı izleyen sanık yakınları sanıkların yanına giderek hasret giderdi.

    Ekinci, duruşmayı yarına erteledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YILDIRIM İSTEMEDİĞİ İÇİN EŞİ VE ÇOCUKLARI DURUŞMAYA GELMEDİ

    Koyu füme takım giydiği görülen Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım'da duruşmaya izleyici olarak katıldı. Aziz Yıldırım'ın eşi Gonca ve çocukları Hande ile Gülşah'ın Silivri'de bir otelde kaldığı ve gelişmeleri burudan izledikleri öğrenildi. Aziz Yıldırım'ın eşi ve çocuklarının duruşmaya gelmesini istedemediği için mahkemeye gelmedikleri belirtildi. Moralinin iyi olduğu görülen Aziz Yıldırım duruşma salonuna girdikten sonra izleyicilere el salladı. Aziz Yıldırım daha sonra bir süre avukatı Şeref Dede ile görüştü. Bu arada Fenerbahçe yöneticilerinden duruşmaya katılan olmadı. Yöneticilerin duruşmanın öğleden sonraki bölümene katılabilecekleri belirtildi.

    TARAFTAR, YILDIRIM'IN ÇAĞRISINA UYDU SİLİVRİ'YE GELMEDİ.

    Futbolda Şike Davası'nı soğuk hava ve kar yağışının yanısıra dün Aziz Yıldırım'ın taraftarlara yönelik mesajı da etkili oldu.. Bugün yapılan ikinci duruşmaya, taraftarlar gelmedi.  Aziz Yıldırım, "Taraftarlara söyleyin gelmesinler, soğuk zaten. Duruşmalar devam edecek. Çağlayan'a gelsinler" demişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow