hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yıldırım: "GS-TS ve BJK-TS maçlarına bakılsın"

    Yıldırım: GS-TS ve BJK-TS maçlarına bakılsın
    expand

    Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım bir açıklama yaparak "Geçen yılki Galatasaray - Trabzonspor ve Beşiktaş - Trabzonspor maçlarına bakılsın. Öyle bir savunma yapacağım ki herkes şaşıracak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şike davasının 3. duruşmasında verilen öğle arasında basın mensuplarının yanına gelen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım açıklamalarda bulundu.

    Yıldırım, "Çağlayan'da salı günü Allah'ın izniyle savunmama başlayacağım. Orada konuşacağım orada dinlersiniz. Öyle bir savunma yapacağım ki hepiniz şaşıracaksınız" dedi,

    Savunmasıyla ilgili sorular soran gazetecilere Yıldırım, "Sayfa sayısı ile ilgili basın uyduruyor. Savunmam başladığı zaman göreceksiniz" diye konuştu. "Uyanın artık" diyen Aziz Yıldırım, "Galatasaray- Trabzonspor, Beşiktaş-Trabzonspor maçlarında 30 bin kişi Fenerbahçe yenilsin mesajlar atmadı mı?" ifadesini kullandı.

    "Sadece şike olsaydı diğer takımlar da olurdu. Bu işin arkasında başka hadiseler var" şeklinde konuşan Yıldırım'a basın mensupları, "Siyasi birşey mi var?" diye sordu. Yıldırım ise, "Araştırın, çalışın biraz. Tapeleri dinliyorsunuz. Bunlarda ne var niye yazmıyorsunuz?" yanıtını verdi. Yıldırım, "6222 sayılı kanunun içinde neler var. Arkasında yazanlara bakın sadece şike ve teşvik yok. Bizi haksız kazanç sağlamak ve dolandırıcılıktan tutukladılar. Bırakın bu şike işini. Bu hadise sadece şike hadisesi değil" şeklinde konuştu.

    "Burası bugün sakin biraz" diyen Yıldırım'a gazeteciler, "Siz söylediniz diye kimse gelmedi" karşılığını verdi.

    Yıldırım bunun üzerine, "Buraya gelmesinler tabi. Burada bir şey yok. Soğuk zaten. Haftaya gelsinler" dedi.

    Yıldırım, "Takımı nasıl buldunuz" sorusuna ise "Takım çok iyi gidiyor" cevabını verdi. Fenerbahçe -Sivasspor maçının kadın ve çocuklar yönelik biletlerinin tükendiğinin hatırlatılmasını üzerine Yıldırım, "Sivaslı ve Fenerbahçeli bayanlar beraber otursunlar, beraber bayrak sallasınlar" diye konuştu

    Aziz Yıldırım, Braga galibiyeti nedeniyle tutuksuz sanıklardan Beşiktaş Protokol Müdürü Ahmet Ateş'i tebrik ederek "hayırlı olsun" dedi. Yıldırım, duruşmayı izlemeye gelen Cansu Yıldırım'ı da el sallayarak selamladı.

    O iki maçta ne olmuştu?

    Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray ile Trabzonspor arasında Türk Telekom Arena'da oynanan maçta kazanan taraf 1-0'lık skorla Trabzonspor olmuştu. Ligde herhangi bir iddiası kalmayan sarı-kırmızılı takımda, karşılaşmanın 75. dakikasında Kazım Kazım kırmızı kart görmüş ve Trabzonspor'a galibiyeti getiren gol, mücadelenin 81. dakikasında Burak Yılmaz'dan gelmişti.

    Aziz Yıldırım'ın incelenmesini istediği diğer maç ise Beşiktaş ile Trabzonspor arasında İnönü Stadı'nda oynanan maç oldu. Süper Lig'in 24. haftasında oynanan karşılaşmayı Trabzonspor, 1-0 geriye düşmesine rağmen 2-1 kazanmayı başarmıştı.

    Karşılaşmanın 42 dakikasında kırmızı kart gören Trabzonspor, 66. dakikada Bobo'nun attığı golle siyah-beyazlı takım karşısında 1-0 geriye düşmüştü. Mücadelenin 68. dakikasında Ceyhun Gülselam ile 1-1'lik beraberliği yakalayan bordo-mavili takım, 88. dakikada Burak Yılmaz'ın attığı gol ile İnönü Stadı'ndan galibiyetle ayrılmayı başarmıştı. Beşiktaş'ta karşılaşmanın 69. dakikasında Tomas Sivok kırmızı kart görmüştü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow