hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şike davasında 4. gün

    Şike davasında 4. gün
    expand

    "Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık açılan davanın 4. duruşmasında iddianamenin okunması tamamlandı. Tutuklu sanıklar Metris Cezaevi'ne geri gönderildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Silivri Cezaevi içinde kurulan büyük duruşma salonunda görülen davaya alarında Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun ve Olgun Peker'in bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık menajer Bülent İbrahim İşcen'in ise hastanede tedavi gördüğü için duruşmaya katılamadığı belirtildi.

    4 tutuksuz sanık ise duruşmada hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin mahkemeye 15 gün önce atanan üye hakim Bülent Kınay'ın heyetteki yerini aldığını bildirdi.

    Öte yandan duruşmaya Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, eski futbolcular Oğuz Çetin, Rıdvan Dilmen, Turan Sofuoğlu, Ogün Altıparmak, Saffet Sancaklı, Semih Yuvakuran, Engin İpekoğlu, Selçuk Yula, Hasan Vezir ve Fenerbahçe Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü Aydın Örs, FB Basketbol Takımı Menajeri Nedim Karakaş, FB Bayan voleybol takımı menajeri Violet Duca'nın aralarından bulunduğu isimler destek için geldikleri Silivri'de duruşmayı izliyor.

    "Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık açılan davanın 4. duruşmasında iddianamenin 351. sayafasından okunmasına devam edildi. 370. sayfaya gelindiğinde duruşmaya ara verildi. 

    "HOCAM KALDIR ELİNİ"

    Yıldırım'a destek veren isimlerin tek tip sarı lacivert atkı taktıkları görüldü. Yıldırım, izleyiciler bölümünde ellerini önde birleştirmiş bir şekilde biraz arkada duran Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'a gülerek, "Hoca arkada durmak yok, saklama, kaldır elini" dediği duyuldu. Yıldırım basın mensuplarının bulunduğu bölüme doğru, "Memleketin durumu nasıl?" diye sordu. Yıldırım'ın sürekli olarak sağ kolunu tutması ise dikkat çekti. Yıldırım dünkü duruşmada 'Sağlığınız nasıl' diyen habercilere "Sağ kolumda bir sıkıntı var" demişti.

    "İÇERİSİ DE DIŞARISI GİBİ ÇOK SOĞUK"

    Duruşmaya verilen arada görüştüğümüz eski futbolcu Şenol Çorlu, "İçerisi dışarısı gibi çok soğuk. Burada olmak istemezdim. Kara bulutların çok yakında dağılacak. Herşey eskisi gibi olacak" dedi.

    Rıdvan Dilmen ise , "Eski sporcular olarak kulübümüzü çok seviyoruz. Bu yaşanalar bir iddianameden ibaret. Bu ortam için söyleyecek bir söz bulamıyorum çok üzüldüm. Başkanı mahkeme salonunda görünce çok üzüldüm" diye konuştu.

    Saffet Sancaklı da, "Hepimiz buraya destek olmak için geldik. Kişiler önemli ancak kişilerden daha çok Türk sporu önemli. Bugün Türk sporunda bir çok sıkıntının var olduğunu görüyoruz. TFF başkanı istifasına kadar gitti bu iş. Kişiler değişiyor ama düzen değişmiyor. Kaos bitmiyor. Bizim Aziz Yıldırım'ı çok moralli gördüm. Başkan etrafına da moral vermeye çalışıyor. Ama biz ne söylersek boş. Çünkü buradan çıkıp evimize gideceğiz. O dört duvar arasında kalacak ne kadar moralli olursa olsun" şeklinde konuştu.

    "SEN ÇIK, BEN GİRMEYE RAZIYIM"

    Bunun üzerine Kocaman el sallayarak Yıldırım'ı selamladığı görüldü. Duruşmaya izlemeye gelen camiada "Taka Mehmet" olarak bilinen Mehmet Bostancı, Yıldırım'a "Sen çık ben girmeye razıyım" dedi. Yıldırım ise, "Yok benim rahatım iyi" yanıtını verdiği görüldü.

    İddianamenin okunması tamamlandı

    "Futbolda şike" iddialarına ilişkin Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanıklı davanın 4'üncü duruşmasında, 401 sayfalık iddianamenin 3 TRT spikeri tarafından okunması tamamlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmaya verilen arada basın mensuplarının bulunduğu bölüme yaklaşan Aziz Yıldırım, gazetecilere hitaben "Söylemediğim şeyleri yazıyorsunuz. Nereden uyduruyorsunuz bunları?" dedi.

    Yıldırım, elleri önde bağlı olarak duruşmayı izleyen Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'a esprili şekilde "Elini kaldır, saklama" dedi. Bunun üzerine Kocaman, elini kaldırarak selam verdi.

    -Eski futbolcu Bastoncu'dan ilginç öneri-

    Duruşmayı izlemeye gelen eski futbolcu Mehmet Bastoncu da Yıldırım'a hitaben "Sen çık, ben yatmaya razıyım" dedi. Bu sözler üzerine Aziz Yıldırım'ın güldü.

    Duruşmayı izlemeye gelenler arasında yer alan futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, basın mensuplarının soruları üzerine, eski futbolcular olarak ilk kez duruşmaya geldiklerini belirterek, "Ekmeğini yediğimiz bir kulüp. Yaşantımızı bu kazançlarımızla sürdürüyoruz. Fenerbahçe, etiketi olan bir takım. Buna sahip çıkmamız gerekir. Diğer sanıklar da tanıdığımız insanlar. Dualarımız hepsinin aklanmaları yönünde" dedi.

    Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci'ye gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür eden Dilmen, hukuk ve yargının önüne geçilemeyeceğini söyledi.

    Türkiye'de milli futbolcuların yüzde 40'ını Fenerbahçe'nin yetiştirdiğini savunan Dilmen, "Bunda Aziz Başkan'ın ciddi emeği vardır" dedi.

    Eski futbolcu Oğuz Çetin de ilk kez mahkeme salonuna geldiğini belirterek, "Sevdiğimiz insanları burada görmek hiç hoş değil. Üzücü. Umarım en kısa sürede aklanır ve evlerine dönerler. Kalbimiz onlarla" diye konuştu.

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise gazetecilerin ısrarlı sorularına cevap vermedi.

    Bu arada, davanın dün görülen celsesinde gazetecilere sağlığının genel olarak iyi olduğunu, ancak sağ kolunda biraz sıkıntı yaşadığını belirten Aziz Yıldırım'ın, duruşma sırasında sık sık sağ kolunu sıvazladığı dikkati çekti. 

    Öte yandan, 93 sanıklı davanın 4'üncü duruşmasında, 401 sayfalık iddianamenin 3 TRT spikeri tarafından okunması tamamlandı.

    Mahkeme heyeti, sanık avukatları talepte bulunmak isteyince duruşmaya ara verdi.

    -Peker ile Yıldırım arasında diyalog-

    Davanın tutuklu sanıklarından eski Giresunspor Kulübü Başkanı Olgun Peker, yemeğe gittiği sırada basın mensuplarının olduğu bölüme gelerek, 20 Şubat'ta Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda devam edecek duruşmada yapacağı savunmaya ilişkin bilgi vermek istedi.

    Arkasından gelen Aziz Yıldırım'ın ise Peker'e hitaben "Sen ne anlatıyorsun? Mayıs ayına kadar tutukluyuz" demesi dikkati çekti.

    Tahliye talepleri

    "Futbolda şike" iddialarına ilişkin Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanıklı dava, 20 Şubat Pazartesi gününe ertelendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mahkeme heyetinin, sanık avukatlarının yapacağı taleplerini almadığı, 20 Şubat Pazartesi günkü duruşmada görev ve yetkisizlik, 24 Şubat Cuma günü de tahliye taleplerini alacağı öğrenildi.

    Önümüzdeki hafta duruşmaların Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cuma günü yapılacağı da alınan bilgiler arasında yer alıyor. Söz konusu günlerde ilk önce tutuklu sanık Olgun Peker ile bağlantılı sanıkların savunma yapacağı, daha sonra tutuklu sanık Aziz Yıldırım ile bağlantılı sanıkların savunmalarının alınacağı ifade edildi.

    İddianamenin okunmasının ardından, Asbaşkan İlhan Ekşioğlu'nun avukatı Prof.Dr. Ersan Şen'in Mahkeme Heyeti'nden bir takım talepleri oldu. Fenerbahce.org'ta yer alan haberlere göre; oturuma ara veren Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, aralıksız duruşma yapacaklarını belirterek, "Yani duruşmayı 3-5 ay ileri atmayacağız. Haftaya Pazartesi duruşmaya devam edeceğiz. Davanın bütünlüğü için önce Olgun Peker ve onunla alakalı sanıkların savunmasını alacağız. Daha sonra ise Aziz Yıldırım'la başlayarak diğer sanıkların savunmalarını alacağız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mart ayında da en az bir hafta duruşma yapacaklarını ifade eden Başkan Ekinci, "Pazartesi savunmalara başlamadan görevsizlik ve yetkisizlikle ilgili talepleri alacağız. Tahliye taleplerini ise Cuma günü alacağız" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mahkeme heyetinin, 20 Şubat Pazartesi gününe ertelediği duruşma, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayında görülecek.

    Bu arada tutuklu sanıklar Metris cezaevine geri gönderildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow