hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Senaryolar devam ettiriliyor"

    Senaryolar devam ettiriliyor
    expand

    Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Genel Kurulu'nda, geçtiğimiz ağustos ayında yapılan senaryoların devam ettirilmeye çalışıldığını ileri sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan Öztürk, Galatasaray Televizyonu'nda canlı yayına çıkarak, genel kurul ile ilgili görüşlerini açıkladı.

    "Yaşananlara şaşırmıyoruz, biraz da üzülüyoruz, hatta olaylar bizi ciddi anlamda endişelendirmeye başladı" diyen Öztürk, "Kulüpler Birliği, ağustos ayında 16 kulübün imzasıyla, 'Soruşturma sonucu ne olursa olsun küme düşme kaldırılsın' diye TFF'ye dilekçe vermişti. Biz bunun içinde olmamıştık. Ağustosta yapılan senaryo bugün de devam ediyor. 27 Şubat'ta genel kurula katılacağız ama bu genel kurula, zamanlamasıyla, yaklaşımlarıyla, düzenlenmesine ön ayak olanlar, o günkü fikirlerini gerçekleştirmek için bir adım daha atmak istiyorlar" şeklinde konuştu.

    Öztürk, "Türk futbolunda son dönemde yaşananlar ve camiamıza yapılan sataşmalarla ilgili nezaketimizi ve efendiliğimizi korumakta ciddi anlamda zorlanmaya başladık" dedi.

    -"En güçlü aday Sayın Demirören görünüyor"-

    TFF başkanlığı için şu anda en güçlü aday olarak Yıldırım Demirören'in göründüğünü belirten Öztürk, "Kendisinin yol haritasını bütün kamuoyu biliyor. Bugüne kadar yaptığı söylemleri, aday olduktan sonra değiştirse bile bizim açımızdan inandırıcılığı olmaz. '3-5 sene Avrupa'ya gitmesek ne olur?', 'Türkiye'de kendi içimizde toparlanırız', 'UEFA ile mücadele ederiz' diyen bir mentalite, Türk futbolunun en hassas anında, kürsüden TFF başkanını istifaya davet eden bir isim... Kendisinin yol haritasını biliyoruz; (Ne pahasına olursa olsun küme düşme olmasın, puan silmemeyi minimum nasıl yaparımdır)" şeklinde konuştu.

    Adnan Öztürk, UEFA'nın adresinin, kurallarının belli olduğunu kaydederek, "Bu kuralları Yıldırım Demirören'in hatırı için, sempatisi için değiştireceklerse, 'Hay hay, buyursun UEFA'ya gitsin' diyorum. İyi şanslar diliyorum, çok da 'Uluslararası kurallarda ben istisna yaratacağım" söylemini kabul etmemiz, inandırıcı bulmamız mümkün değil. Pazartesi gününe kadar uzun zaman var daha. Kulüpler fikirlerini değiştirebilirler. 'UEFA'yı ikna edeceğim' söylemini ciddiye almam mümkün değil" ifadelerini kullandı.

    -"Nefret tohumları atmamaya dikkat etmeliyiz"-

    Her konuşmaya, beyanata çok dikkat etmenin gerektiğini vurgulayan Adnan Öztürk, "Futbol kamuoyu artık o kadar gerilmeye başladı ki. Biz yöneticiler, bu gerginliği azaltacak, hatta nefret tohumları ekmeyecek şekilde davranmaya her zamankinden fazla hassasiyet göstermeliyiz" dedi.

    Öztürk, "Sayın Demirören'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğini aldığı konuşuluyor" şeklindeki bir soru üzerine, tehlikeli konular konuştuklarını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "UEFA, futbolun özerkliğine önem verir. Sayın Bakan Suat Kılıç, kulüplerle yaptığı her toplantısında, futbolun özerkliğinin altını çizdi. Dünyada liderliğe soyunmuş bir ülkeyiz, herhalde Sayın Başbakan'ın, Türkiye Cumhuriyeti gibi önemli bir ülkenin Başbakanlık makamında oturan şansın dakikalarının hesaplı olduğunu herkesin bilmesi lazım. Sayın Başbakan'la, kapısından içeri girip çıktıktan sonra, 'Ben desteğini aldım, ben görüştüm' gibi şeyler bana pek bir şey ifade etmiyor. Bakanın özerkliğin altını çizdiği yerde, Sayın Başbakan da bunun önemini çok çok iyi biliyor. Sonuçta spor adamı. Öyle bir ambians yaratılıyor ki, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın futboldan başka problemi yok. Ben bunları çok ciddi bulmuyorum."

    Başkan adayı Ata Aksu ile görüştüğünü anlatan Öztürk, "Kendisine, 'Sırf Yıldırım Demirören'i desteklemiyoruz diye, en güçlü rakibi olarak sizi destekleyeceğimiz anlamını buradan çıkarmayın' dedim. Ata Aksu'dan, yol haritasını belirlemesini, taahhütlerini bekliyoruz. Bunları gördükten sonra Ata Aksu'ya destek verip vermeyeceğimize karar vereceğiz" dedi. 

    Adnan Öztürk, Türkiye gibi büyük bir ülkenin "Şikeci" damgası yeme riskine kimsenin giremeyeceğini de vurgulayarak, "Bu riski en küçük şekilde alabilecek olanların tarih önünde verecekleri çok ciddi hesapları olur" ifadesini kullandı.

    Yıldırım Demirören'e 16 kulübün nasıl destek verdiği yolundaki bir soru üzerine de Öztürk, "Birileri Türk futbolunda kaosu artırmak isterken, birileri de artırmak istemiyor. Anadolu kulüpleri de bir an önce tansiyonun düşmesini istiyor. Galatasaray olarak, Yıldırım Demirören'e karşı hareket başlatmadığımız için bazı kulüplerden eleştiri aldık. Hatta bugün başkanımız Ünal Aysal ile konuşken kendisi bana, 'Acaba seni aday olarak çıkarsak daha iyi mi olurdu?' dedi. Biz bu kadar saygıya çağrı yaparken, Galatasaraylı başkan adayı çıkarmak, toplumu çok fazla gererdi. Hoş olmayan provokasyonlara yol açardı. Bunun bilincinde liderlik yapmak istemedik" şeklinde konuştu. 

    -"Kimseyi ispiyonlamadık"-

    Kimseyi ispiyonlamadıklarını söyleyen Adnan Öztürk, "Bizim kimseyi ispiyonlamaya ihtiyacımız yok. Zaten kimlerin kimlere dosya verdiğini, kendi ağzından öğrendik. Biz yaygara, eleştiri, popülizm yapmak isteseydik, yıpratmak isteseydik, bizde o kadar malzeme var ki, her gün manşetlerden inmezdi" diye konuştu.

    Adnan Öztürk, şike teşvik dosyasında 8 kulübün adı geçtiğini hatırlatarak, "Biz o kulüp, bu kulüp ceza alsın diye söylemedik. Ama adı geçmeyen 10 kulüp de var. Sakın kimse 'Galatasaray kendi çıkarları için bağırıyor çağırıyor' demesin. Bu kulüpler içinden bazıları 'Benim Avrupa'da ne işin var?' diyebilir. Biz Galatasaray olarak kimseden korkumuz, çekincemiz yok, yaygara kültürüne prim de vermeyiz. Doğru bildiğimiz yolda yalnız da kalsak sonuna kadar devam ederiz. Kurallar çerçevesinde Türk futbolunun ve kendi hakkımızı sonuna kadar ararız."

    Daha önceden Galatasaray'ı kaosun içine çekmek isteyeceklerini söylediğini hatırlatan Öztürk, "Bunun yapılmaya çalışıldığını üzülerek görüyorum. Galatasaray camiası devamlı tahrik edilecek. Ben onlara, 'Tuluatınızı başka şekilde yapın' derim. Tuluatınızı yapacaksanız, Galatasaray ismini kullanmamanızı tavsiye ederiz" şeklinde konuştu.

    Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, TFF'nin Spor Toto Süper Lig'de play-off'un bir seneliğine yapılacağı sözünü verdiğini de belirterek, "Bir daha play-off'u, tartışmadan, fikirler alınmadan, dayatmalarla getirirlerse biz de bunu adliyeye sevk ederiz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow