hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galatasaray play-off'u garantiledi

    Galatasaray play-offu garantiledi
    expand

    Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasındaki derbi mücadelesinde Beşiktaş'ı zorlu bir maçın ardından 3-2 yenmeyi başaran lider Galatasaray, ligin zirvesindeki yerini sağlamlaştırırken normal sezonun bitimine 6 hafta kala şampiyonluk için play-off oynamayı da garantiledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şampiyonluk yarışındaki en önemli rakibi Fenerbahçe'nin Eskişehirspor deplasmanında yenilmesi, Trabzonspor'un ise kendi evinde Mersin İdmanyurdu'na mağlup olmasının ardından Galatasaray, Beşiktaş engelini aşarak ligin ilk 4 sırasında yer alan ekipler içinde haftayı puanla kapatan tek takım oldu.

    -Puan farkı açıldı-

    "Cim-bom", 28. hafta sonunda puanını 63'e yükseltirken, normal sezonun tamamlanmasına 6 hafta kala önemli bir avantaj yakaladı.

    Lider Galatasaray, en yakın rakibi 54 puanlı Fenerbahçe'ye 9, üçüncü sıradaki 49 puanlı Beşiktaş'a 14, dördüncü sıradaki 46 puanlı Trabzonspor'a ise 17 puan fark atmayı başardı.

    Sarı-kırmızılı ekip, bu performansını normal sezonun sonuna kadar devam ettirmesi halinde, play-off müsabakaları öncesi önemli bir avantaj elde etmiş olacak.

    -Play-off'u garantiledi-

    Galatasaray, normal sezonun tamamlanmasına 6 hafta kala, şampiyonluk için play-off oynamayı garantiledi.

    Ligin 5. sırasındaki 44 puanlı Gençlerbirliği ile puan farkını 19'a çıkaran sarı-kırmızılılar, play-off maçlarına katılmayı matematiksel olarak garantilemiş oldu.

    Normal sezonda ligi ilk 4 sırada bitirecek ekipler, play-off maçlarında şampiyonluk mücadelesi verecekler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow