hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirören yarın Bursa'ya gider mi?

    Demirören yarın Bursaya gider mi
    expand

    Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, "Yarınki Slovakya milli maçına eğer yeni TFF Başkanı Yıldırım Demirören gelirse ben de gelirim. Ancak böyle bir şey yapacağını düşünmüyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, yeni Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve genel kurulla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

    Yerel bir televizyon kanalında yayınlanan spor programına telefonla bağlanan Yazıcı, "Demirören'in tarafsız başkan olacağına inanmadık. Şike olaylarının içinde olan bir kulübün başkanına 'Hayır' dedik. Mehmet Ali Aydınlar'ın tekrar geri dönmesi ve devamı yönünde 'peki' demiştik. Bir anda Şenes Erzik çıktı. Ona da herkes 'Evet' dedi. Ancak bu iş ani gelişti. Kulüpler Birliği toplanmadı. Kendi arasında tartışma yapmadı. Açıkçası bu işin özeti, Demirören'in tarafsızca yöneteceğine inanmadık. Türk futbolunun kaostan çıkacağını düşünmedik" dedi.

    "ONU DESTEKLEMEDİĞİMİZİ KENDİSİ DE BİLİYOR"

    Yıldırım Demirören ile genel kurulda karşılaştıklarını belirten Yazıcı, "Otelin lobisinde karşılaştık. Ancak bu karşılaşma bir şey ifade etmiyor. Havada konuşmalar yaptık. Onu desteklemediğimizi kendisi de biliyor. Ben inanmadığımı peşinen söyledim. Bütün kulüpler 'Evet', biz 'Hayır' dedik. Zaman nelerin olacağını gösterecek" ifadelerini kullandı.

    "KULÜPLER BİRLİĞİ'NDEN AYRILMAM ŞU AN SÖZ KONUSU DEĞİL"

    Kulüpler Birliği'nden gerekirse ayrılırım sözü hatırlatılan İbrahim Yazıcı, şunları söyledi:

    "Kulüpler Birliği'nin böyle bir durumda mutlaka toplanması gerekirdi. Ama toplanmadı. Adaylar açıklandıktan sonra böyle bir toplantıya girmem dedim. Çünkü her şey formalite olacaktı. Kulüpler Birliği'nden ayrılmam şu gün için söz konusu değil. Ancak Bursaspor'un aleyhinde işler olur, yakınen bizim düşüncelerimize ters düşen fikirler olursa tereddüt etmem. Ben her zaman Bursaspor menfaatlerine bakarım."

    "NİYE GELMEYEYİM?"

    Türkiye ile Slovakya arasında yarın Bursa'da oynanacak milli maça Yıldırım Demirören'in geleceğini düşünüyor musunuz, gelirse yan yana oturur musunuz? sorusu üzere başkan Yazıcı, "Ben özel işlerim sebebiyle maça gelmeyeceğim. Ancak federasyon başkanı olarak Demirören gelirse ben de gelirim. Niye gelmeyeyim ki? Ancak ben gelebileceğini sanmıyorum" yanıtını verdi.

    "BİRAZ DAHA KONTROLLÜ OLMALILAR"

    İbrahim Yazıcı, Bursaspor taraftarının muhteşem olduğunu ancak biraz daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

    Yazıcı, "Taraftarımızın son haftalarda farkını görüyoruz. Lig başında böyle ilgi gösterselerdi her şey farklı olabilirdi. Bizim taraftarımıza herkes gıpta ile bakıyor. Çok iyiler. Ancak onlara selzenişim var. Biz şampiyon olduğumuz sezon hiç ceza almadık ve fair-play şampiyonu olduk. Bu sezon önemli cezalar aldık. Biraz daha kontrollü olmalılar. Sonuçta cezayı hep beraber çekiyoruz. Daha dikkatli olmalılar. Ama yine belirtmek istiyorum ki taraftarsız bir Bursaspor, hiçbir şey" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow