hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gençlerbirliği, Demokratik Kongo Ligi'ni kuracak

    Gençlerbirliği, Demokratik Kongo Ligini kuracak
    expand

    Gençlerbirliği Kulübü, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde yürütülen, futbolun profesyonelleşmesi çalışmalarına yardımcı olacak.

    Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Marcel Mulumba Tshidimba, kırmızı-siyahlı kulübe gelerek, teknik direktör Fuat Çapa ve yöneticilerle görüştü. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre Tshidimba, İlhan Cavcav Tesislerinde gerçekleştirilen görüşmede futbol ligi ve kulüplerin profesyonelleşmesi konularında, Çapa ve yöneticiler ile bilgi alışverişinde bulundu.

    Bu arada Gençlerbirliği'nin Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde futbol okulu açmasının da gündemde olduğu, bu konunun sonraki görüşmelerde netlik kazanacağı
    öğrenildi.

    -Cavcav: "Nereden, nereye..."

    Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde profesyonel lig kurulması konusunda kendileriyle görüş alıverişinde bulunulmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

    Cavcav, AA muhabirine, "Bir zamanlar Gençlerbirliği'nde siyahi futbolcu oynatmak en büyük hayalimdi. Bugün ise Afrika futbolunun dizaynı için tecrübelerimize başvuruluyor. Nereden, nereye..." dedi.

    Ucuza aldığı futbolcuları yüksek bonservis ücretleriyle başka takımlara satmasıyla tanınan Cavcav, ilk siyahi futbolcuyu transfer ettiğinde büyük mutluluk yaşadığını, gelinen noktada, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'yle kurulan köprünün çok önemli olduğunu ve bu ülkede futbol okulunun açılmasının da bu ilişkiyi perçinleyeceğini ifade etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow