hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burak Yılmaz: "İhtimali bile güzel"

    Burak Yılmaz: İhtimali bile güzel
    expand

    Trabzonspor'un Beşiktaş'ı 2-1 yendiği maçta takımının ilk golünü atarak 30 gole ulaşan bordo-mavili oyuncu Burak Yılmaz, "Tanju ağabeyin rekorunu geçmeye çalışacağım. Geçemezsem de bu ihtimali yaşamak bile güzel" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trabzonspor'un Beşiktaş'ı 2-1 yendiği maçta takımının ilk golünü atan bordo-mavili oyuncu Burak Yılmaz, hak ettikleri bir galibiyet olduğunu söyledi.

    Burak, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, 90 dakika oyunun hakimi kendileri olduğunu belirterek, "Pozisyonları bulan da bizdik. Berabere dahi kalsaydık üzülecektik. Tarihi fark bile olabilirdi. Şanssızdık. Gol şansı yanımızda değildi. Maçtan kopmadık ve skoru lehimize çevirdik. Hak ettiğimiz galibiyet oldu" dedi.

    Golcü oyuncu, Trabzonspor'a geldiği dönemlerde kötü oynadığı zamanlar da olduğunu, ancak her zaman desteklediğini vurgulayarak, "Beni kenara itmediler.
    Her zaman inandılar. Ben de karşılığını verdim. Tabii ki kendim de değiştim. Yakaladığım performansı düşürmek istemiyorum. Dün ağır bir hastalık geçirdim. Milli takımdan da sakat döndüm. 4 serum yiyerek buraya geldim" diye konuştu.

    -"Adamlığımın tartışılmaması gerek"-

    Burak, Lig Tv'ye yaptığı açıklamada ise bu maçta çok oynamak istediğini ifade ederek, "Hasta da olsa bu maçta oynamak istiyordum. Kendimi biraz da güçsüz hissediyordum. Bugün kendimi kanıtlamalıydım. Beşiktaş ile ilgili geçmişte söylediklerim (Beşiktaş taraftarıyım) nedeniyle çok tepki aldım, küfürlü mesajlar aldım. Benim futbolculuğumun, özellikle adamlığımın tartışılmaması gerek" dedi.

    Beşiktaş'a perşembe günü UEFA Kupası'nda Atletico Madrid ile oynayacağı maçta başarılar dileyen Burak, "İnşallah oradan iyi bir sonuçla gelirler" ifadesini kullandı.

    -"Her şeyimle Trabzonspor'a konsantreyim"-

    Burak Yılmaz, bütün varlığıyla Trabzonspor'a konsantre olduğunu dile getirdi.

    Tanju Çolak'ın rekorunu kırıp kıramayacağı yönündeki soruyu yanıtlayan bordo-mavili oyuncu, şunları söyledi:

    "Böyle gol kaçırırsam kıracağımı zannetmiyorum. Buraya kadar gelmek, 'Rekoru kırar mı' dedirtmek bile gurur verici. Tanju ağabeyin rekorunu geçmeye çalışacağım. Geçemezsem de bu ihtimali yaşamak bile güzel. Tanju Çolak çok gol atmış. Geçmesi zor."

    Ligde play-off maçlarıyla birlikte 11 maç kaldığını hatırlatan Burak, transferi lig sonrası düşüneceğini ifade etti.

    Şu anda tamamen Trabzonspor'a konsantre olduğunu yineleyen başarılı oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Çok teklif var. Ama hepsini rafa kaldırdım. Menajerimle yaptığım konuşmada bunları bana iletmemesini söyledim. Kalan 11 maçta elimden geleni yapıp ondan sonra karar vereceğim. Bunu da basın toplantısıyla açıklayacağım. Gelen teklifler var. Oynamak istediğim lig de var. Söylediğimde çok yere çektiler. Her zaman bunlar yazılıyor. Bununla alakalı konuşmak istemiyorum. Play-off sonrası hep birlikte konuşuruz."

    -"Arkadaşlarım bana inanıyor"-

    "Topu hep ayağına istiyorsun" şeklinde bir sözün üzerine Burak Yılmaz, "30 gol attım. Bundan arkadaşların emeği var. Onlar da formda olduğumu bildikleri için benimle oynamak istiyor olabilir. Çok yeni transferimiz var. Takım olma çabasıyla birlikte yarışımızı sürdürüyoruz. Ben de ön plana çıkıyorum. Ama arkadaşların da emeği var. Sorun yok. Ben de her zaman topu ayağıma isteyeceğim" diye konuştu.

    -Mustafa: "6 puanlık maçtı"-

    Bordo-mavili takımın savunma oyuncusu Mustafa Yumlu ise önemli bir maçı kazandıklarını söyledi.

    Mustafa, 6 puanlık bir maça çıktıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

    "Yenildiğimiz zaman farkın açılacağını biliyorduk. Kazandığımızda da puan farkını kapatacağımızın bilincindeydik. Trabzonspor'un dinlendiği zaman neler yapabileceğini gösterdik. İyi mücadele ettik. Çok pozisyon bulmamıza rağmen 2-1 kazandık."

    Almeida'nın çıkışıyla birlikte rahatlayıp rahatlamadıkları yönündeki soruyu yanıtlayan Mustafa Yumlu, "Karşımızda kim olursa olun gol attırmamaya çalışıyoruz. İyi savunma yaptık. Bir pozisyon verdik. O da gol oldu. Zaten o da pozisyon sayılmaz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow