hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Carvalhal: "Hedeflerden sapma yok"

    Carvalhal: Hedeflerden sapma yok
    expand

    Beşiktaş teknik direktörü Carlos Carvalhal, Trabzonspor karşısında iyi oynamadıklarını ve rakiplerinin haklı bir galibiyet aldığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Carvalhal, karşılaşma sonrası katıldığı basın toplantısında, "Trabzonspor'u tebrik ediyorum, galibiyeti hak ettiler" dedi.

    Oyuncuları hakkında "Onlar istemedi, mücadele etmedi" diyemeyeceğini kaydeden Carvalhal, "İlk dakikadan son dakikaya kadar cesurca mücadele ettiler. Ama işin gerçeği iyi oynamadık. Takımda konsantrasyon eksikliği vardı" diye konuştu.

    Carvalhal, takım içinde değişiklikler yapmak zorunda kaldıklarını belirterek, şöyle devam etti:

    "Bunlar sakatlıklar nedeniyle oldu. Tüm oyuncularımıza güvenimiz tam. Maçlar arasındaki zaman darlığından ötürü, oyuncularımıza çok fazla yükleniliyor ve sakatlıklar oluyor. Sağda oynayan dafans oyuncularımız ilk kez birlikte oynadı. Saha içinde de bu nedenle bazı sıkıntılar yaşıyoruz. İsmail, Veli, Egemen, Hilbert son dönemlerde sakatlık yaşadılar. Bu futbolcularımız, neredeyse tüm maçlarda oynadılar ve bu nedenle de sakatlıklar geldi. Bunun arkasına saklanmıyoruz ama nedenlerden biri de bu."

    Portekizli teknik adam, stada gelen kadın ve çocuk taraftarlara da teşekkür ederek, "Güzel destek verdiler. Galibiyetle karşılık vermek isterdik ama başaramadık, bu nedenle üzgünüz" dedi. 

    -"Eşit şartlarda oynamadık"-

    Beşiktaş'ın bu sezon büyük maçlarda başarısız olmasıyla ilgili bir soruya Carvalhal, "Trabzonspor'u deplasmanda yendik, Dinamo Kiev'i yendik, Braga'yı eledik, Bursaspor'u iki maçta da yendik. Avrupa kupalarına devam eden tek takımız. Bu kadar negatif şeyler konuşurken, pozitif yönleri de unutmamak gerekiyor. Biz Fenerbahçe'ye karşı 7 günde 3. maçımızı oynamıştık, Galatasaray karşısına da iki gün dinlenmeden çıktık. Hiçbir şekilde eşit şartlarda oynamadık" diye yanıt verdi.

    Son 10 lig maçında takımın gol yediğinin ve sistemde değişiklik düşünüp düşünmediği sorusuna Portekizli teknik adam, "2-3 günde bir maç oynayan takımız. Eğer 7 gün içinde alışa gelmiş şekilde mücadele etsek, farklı arayışlarımız olabilirdi ama bu kadar kısa maç arasında bunu gerçekleştirmek zor" diyerek sözlerini tamamladı.

    -"Şu an hedeflerimizden bir sapma yok"-

    Carvalhal yayıncı kuruluş Lig Tv'ye yaptığı açıklamada ise sakatlıklar nedeniyle çok değişiklik yapmak zorunda kaldıklarını, bunun da faturasının kendilerine çıktığını söyledi.

    "Play-off'a kalamama" gibi bir korkusunun olmadığını belirten Portekizli teknik adam, "Benim futbol içinde hiçbir şeyden korkum yok. Bizim önceliğimiz play-off'a katılmaktı. Sonra da en iyi şekilde bunu başarmaktı. Hedeflerimiz doğrultusunda devam ediyoruz. UEFA Kupası'nda Beşiktaş'ın aldığı en iyi ikinci derecesini egale ettik. Perşembe günü Atletico Madrid ile oynayacağız, Türkiye Kupası'nda devam ediyoruz. Şu an hedeflerimizden bir sapma yok" şeklinde konuştu.

    Carvalhal, Atletico Madrid maçının çok zor geçeceğini de savunarak, rakiplerinin bu turun favorisi olduğunu söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow