hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şenol Güneş teşhisi koydu

    Şenol Güneş teşhisi koydu
    expand

    Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Beşiktaş'ın aklının Avrupa kupası maçında olduğunu belirterek "Oyunun tamamen hakimi bizdik. Az pozisyon verdik, çok pozisyon ürettik" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Beşiktaş karşısında oyunun hakiminin kendileri olduklarını söyledi.

    Güneş, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, iki takım için de zorlu bir mücadelenin yaşandığını belirterek, "İyi başlayan ve sonuna kadar bunu sürdüren bir Trabzonspor vardı. Oyunun tamamen hakimi bizdik. Az pozisyon verdik, çok pozisyon ürettik" dedi.

    Maç boyunca iyi oynadıklarını vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, "Geriye düştük. Rakip pozisyon bulamadan golü yedik. Ancak oyunu bırakmadan sonuna kadar kovalamak başarının göstergesi. Avrupa kupalarında devam eden tek Türk takımına karşı oynadığımız futbolla iyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Beşiktaş için de zor durumdu. Avrupa kupası öncesi ve sonrası motivasyon düşüşü oluyor. Rakip dirençli ise ve siz kötü gününüzdeyseniz bu sonuçlar çıkıyor. Beşiktaş'ın aklı Avrupa kupası maçındaydı. Onlara başarılar diliyorum" diye konuştu.

    -"Çok puan kaybettik"-

    Güneş, Avrupa kupası maçları nedeniyle sezonu erken açmanın sıkıntılarını yaşadıklarını ve şu ana kadar çok puan kaybı yaşadıklarını ifade etti.

    Şenol Güneş, elde ettikleri puana baktıklarında başarısız olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

    "Avrupa kupası maçları döneminde yoğun bir tempo oldu. Ancak yarış devam ediyor. Alttan gelen takımlar var. Üstteki takımlar koptu. Play-off'u anlamak için biraz geç kaldık. Trabzonspor ve Beşiktaş puan kayıplarıyla diğer takımlara umut verdi. Oyuncularımız iyi oyuncular. Aldığımız sonuçlar kırılganlık yaratıyor. Takımı etkiliyor. Bugün de golden sonra biraz bocaladık. Çalışma imkanı bulamıyoruz. 3 günde bir maç yapıyoruz. Milli takımdan dönen Burak ve Olcan bizde idmana çıkamadılar."

    -"Galatasaray ve Fenerbahçe avantajlı"-

    Bordo-mavili takımın teknik adamı, geçmiş dönemdeki uygulama da olsa, play-off uygulaması da olsa geride olduklarını vurgulayarak, "Ancak yarışa devam edeceğiz. Kazanmasaydık daha zor olurdu. Galatasaray ve Fenerbahçe avantajlı" diye konuştu.

    Beşiktaş'a karşı oynayan üç hızlı oyuncunun iyi oynaması ve orta sahanın uyumlu olmasının sonuçlarını ilk defa aldıklarına dikkat çeken teknik direktör Güneş, "Farklı bir skorla bitebilecek bir maçı zor da olsa 2-1 kazandık" dedi.

    Kadın taraftarların gelmesi ile ilgili soruları yanıtlayan tecrübeli teknik adam, "Değişik bir şey. Tezahüratları narin ve kulağa hoş geliyor. Ancak bu yanlış bir sistem. Bayanların gelmesi güzel. Ancak normal lig maçlarında gelsinler. Cezada geliyorlarsa değer vermiyoruz demektir" şeklinde konuştu.

    Şenol Güneş, "Bu sezon play-off uygulaması oldu. Gelecek sezon da takım sayısının arttırılacağı konuşuluyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz" sorusunu, "Türkiye'de zaten sıkıntı bu. Birileri karar alıyor, bütün Türkiye uyguluyor. Bu konuları uzmanlar konuşur, yönetimler görüşür ve uygulanır. Yabancı oyuncu sayısı, liglerin planlaması hepsi konuşularak olmalı. 6 yıldır böyle bir şey görmedim. Sıkıntı var. Onun için futbolu çözemiyoruz" diye yanıtladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow