hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Abramovich'e teknik adam dayanmıyor

    Abramoviche teknik adam dayanmıyor
    expand

    İngiltere Premier League takımlarından Chelsea'nin Rus patronu Roman Abramovich, kulübü satın aldığı 2003 yılından bu yana 7 teknik adama toplam 72,1 milyon sterlin tazminat ödedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ligde geçen hafta West Bromwich deplasmanında alınan 1-0'lık yenilginin ardından pazar günü Portekizli menajer Andre Villas-Boas'ın işine son veren Abramovich, Guus Hiddink dışında takımı emanet ettiği tüm teknik adamlara tazminat ödemek zorunda kaldı.

    2010-2011 sezonunda Porto'da UEFA Avrupa Ligi'ni ve lig şampiyonluğunu kazanarak dikkatleri üzerine çeken Villas-Boas'ı, kulübüne 13,3 milyon sterlin tazminat vererek Londra'ya getiren Rus milyoner, Chelsea'de henüz bir yılını bile doldurmayan 34 yaşındaki menajeri kovarken de cebinden 11 milyon sterlin çıktı.

    Porto'daki başarısını Chelsea'de tekrarlayıp tekrarlayamayacağı tartışılan Portekizli Villas-Baos, geçen yılın haziran ayından bu yana toplam 76 milyon sterlinlik transfer harcaması yaptı.

    Chelsea'de 691 gün görev yapan ve ilk yılında hem lig şampiyonluğu hem de Federasyon Kupası'nı kazanarak kulüp tarihinde bir ilki başaran Carlo Ancelotti, Manchester United'ın 9 puan gerisinde ligi ikinci sırada tamamladığı sezonun ardından 6 milyon sterlinlik tazminatla gönderildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Chelsea ile UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkan İtalyan teknik adam, görev süresinde futbolcu transferi için 119 milyon sterlin harcadı. Londra ekibinde 105 gün görev yapan ve Federasyon Kupası'nı kazanan Guus Hiddink ise 9 yıl içinde tazminat almadan kulüpten ayrılan tek teknik adam oldu.

    "Chelsea, yeni menajere cehennem olacak"

    Abramovich'in sabırsızlığına tepki gösteren Chelsea'nin eski menajerlerinden Luiz Felipe Scolari, Andre Villas-Boas'dan sonra gelecek yeni menajere Londra ekibinin "cehennem" olacağını savundu.

    "Maviler"i, Temmuz 2008-Şubat 2009 döneminde toplam 223 gün çalıştıran Scolari, Abramovich tarafından 12,6 milyon sterlin tazminatla kovulan bir başka teknik adam olmuştu.

    Mavi-beyazlı ekibi 2007-2008 sezonunda UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde finale kadar çıkaran İsrailli menajer Avram Grant, 27,5 milyon sterlinle meslektaşlarına göre transfere daha az para harcadı.

    Londra ekibinde Eylül 2007-Mayıs 2008 döneminde 247 gün görev yapan Grant'ın işine 5,5 milyon sterlinlik tazminat ödenerek son verildi.

    En ağır tazminatı Mourinho aldı

    Chelsea ile 2 kez lig şampiyonluğu yaşayan, ayrıca 2 kez Lig Kupası, birer kez de Federasyon Kupası ve Community Shield'i kazanan Portekizli menajer Jose Mourinho, 18 milyon sterlin ile kulüpten en fazla tazminat alan teknik adam oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Porto'ya ödenen 1,7 milyon sterlin tazminatın ardından 2004 yılının Haziran ayında Chelsea'deki görevine başlayan Mourinho, 2007 yılının Eylül ayında kovulana kadar 226 milyon sterlinlik transfer yaptı.

    Mourinho yönetimindeki Londra temsilcisi, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2004-05 sezonunda yarı finalde Liverpool'a elendi.

    2000-2004 yılları arasında "Maviler"i çalıştıran Claudio Ranieri'nin de bin 351 günlük Chelsea macerasının ardından 4 milyon sterlin tazminatla görevine son verilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow