hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aysal: "TFF'ye güvenmek zorundayız"

    Aysal: TFFye güvenmek zorundayız
    expand

    Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, yeni göreve gelen Türkiye Futbol Federasyonu'na güvenmek zorunda olduklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KKTC Galatasaray Taraftar Derneği yeni lokal binası açılışı ve balosuna katılmak üzerek KKTC'de bulunan Ünal Aysal, burada Lig TV'ye verdiği röportajda, 22 Mart'ta İstanbul'da UEFA toplantısının olacağı, yeni bir federasyonun görev başında olduğu ve nasıl bir karar beklediğinin sorulması üzerine, "Ben Futbol Federasyonumuzun burada fazla bir alternatifinin kalmadığını düşünüyorum. Mutlaka ellerinden geleni yapacaklardır. Muhakkak ki uzlaşma ortamı yaratmaya çalışacaklar. Ancak biz elimizdeki koşulları büyük çapta harcamış görünüyoruz. Bu 22 Mart'tan sonra artık UEFA'nın alacağı kararlar, atacağı adımlara bağlı çözüm olacak. İnşallah bizleri çok rahatsız edecek, ülkemizi sıkıntıya sokacak ve itibarımızı dünya çapında düşürmeyecek bir çözüm bulunur" cevabını verdi.

    Ünal Aysal, bu süreçte Yıldırım Demirören'le görüşüp görüşmediği, yeni Futbol Federasyonu yönetimine güvenip güvenmediği sorusu üzerine de, şöyle konuştu:

    "Güvenmek zorundayız. Futbol Federasyonumuz bir tane, biz de onun üyesiyiz ve muhakkak ki güvenmek zorundayız. Yıldırım Demirören'in sağduyulu olacağına, fanatizm ile hareket etmeyeceğine inanmak istiyorum. Bu yönden de güvenmemiz gerekiyor. Ama bana kalırsa bu olay artık bir devlet olayı şekline bürünmüş durumda. Hükümetimizin, devlet büyüklerimizin bu konuda akılcı yaklaşımlarla bir çözümü desteklemesi gerekiyor. Bu çözüm katiyetle Türkiye'nin dünyadan soyutlanması anlamına gelmemeli."

    Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacakları derbi maça gidip gitmeyeceği sorusuna Aysal, "Aziz bey şu an takımının başında olmadığı için benim de oraya ekiple beraber gitmem şu anda uygun değil gibi geliyor. Ama o güne kadar fikrim belki değişebilir. Aziz bey eğer dışarıda olsaydı muhakkak giderdim. Ancak o dışarda olmadığına, statta olamayacağına göre benim gitmem belki münasip kaçmayabilir" diye yanıt verdi.

    -Adnan Polat'a destek-

    Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat için iddianame hazırlandığının ve haziran ayında mahkemesinin olduğunun belirtilmesi üzerine Aysal, şunları söyledi:

    "Biz başkanımızın suçlandığı konuda içeride ciddi bir araştırma yaptık. Baktık 'Hakikaten bir uygunsuzluk var mı, kulüp olarak bir endişemiz olabilir mi, eski başkanımız yönünde bir sorun var mı' diye... Biz herhangi bir ters durumla karşılaşmadık. Bunda son derece tarafsız davrandığımızdan emin olabilirsiniz. Gerekli çalışmalar büyük bir titizlikle yapıldı. Adnan Başkanın burada ters bir davranış içinde olduğunu zannetmiyoruz. Herhangi bir suçunun olduğuna da inanmıyoruz. Bunu kanıtlamanın mümkün olacağına da inanmıyoruz. Adnan Başkanın bu işten alnı açık çıkacağına yüzde 100 eminiz. Savcı bu konudaki açıklamasında, Galatasaray Kulübü'nün herhangi bir teşvik işlemine karışmadığını çok net olarak belirtmiş. Onun içindir ki Adnan Başkanın tamamen idari yönden bir yanlışlık yapıp yapamayacağı konusunda bir konu açıldı. Konunun en iyi şekilde neticeleneceğine inanıyorum. Adnan Başkanı destekliyoruz, arkasında olacağız, kimsenin şüphesi olmasın. O yalnız değil bütün Galatasaray camiası olarak gereken desteği kendisine vereceğiz."

    Aysal, teknik direktör Fatih Terim ile ilgili bir soruya da, "Fatih Terim Galatasaray'ın herhangi bir yerinde görev alacak. Kendisi ileride daha önemli görevler alması gereken bir yöneticimiz. Ben bunu daha önce de belirtmiştim. Ama bunun zamanı ne olur bilemem. Şu anda çok önemli bir görevi ve mesuliyeti var. Önce onun bilincinde olduğu için o başarıyı yakalamak istiyor. Onu biraz rahat bırakmamız lazım" şeklinde konuştu. 

    -Yöneticilerin şirketten istifası...-

    Galatasaray yönetim kurulu üyeleri Adnan Öztürk ve Adnan Nas'ın Sportif A.Ş'deki görevlerinden istifa etmeleri konusuna da değinen Aysal, şunları kaydetti:

    "Biz bu konu hakkında Galatasaray olarak dün bir açıklama yaptık. Kanunlar değişiyor, Türk Ticaret Kanunu da değişti ve bizim halka açık bir şirketimiz var. Önemli bir şirket sportif A.Ş. Yönetim kurulundaki üyelerimizin hemen hemen çoğunluğu Galatasaray içinde görev yapan şahıslardan kuruluydu. Bunların içine en az bugünkü düzene göre 3 tane bağımsız üye koymamız gerekiyordu. Onun için arkadaşlarımızdan 2 tanesi gönüllü olarak ayrıldılar, yerlerine biz 2 tane bağımsız üye tayin ettik. Konu bundan ibarettir. Adnan Öztürk ve Adnan Nas beyler bizim Galatasaray Yönetim Kurulu'ndaki görevlerine devam ediyorlar."

    -"Bunlar geçici mutluluklar"-

    Galatasaray'ın ikinci sıradaki Fenerbahçe'den 9 puan önde olduğu, diğer rakipleriyle puan farkını da açtığının belirtilmesi ve bunun kendisini mutlu edip etmediğinin sorulması üzerine Aysal, "Bunlar geçici mutluluklar, önemli olan neticeyi almak. Hepimiz bunun için çalışıyoruz. Beni asıl mutlu eden; camiada yavaş yavaş birleşme kucaklaşma ve huzura doğru atılan adımların sıklaşması" dedi.

    "Şampiyonluk konusunda temkinli mi konuşuyorsunuz?" sorusuna Aysal, "Temkinli konuşmam gerekiyor. Tabii içimden böyle düşünmüyorum. İçimden şampiyonluğun yarın gelmesini arzu ediyorum, ama bulunduğum ortam temkinli konuşmamı gerektiriyor" cevabını verdi.

    8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili görüşlerini de aktaran Aysal, "Aslında her gün kadınlar günü olmalı. Kadınlarımıza çok şey borçluyuz; annelerimize, eşlerimize, dostlarımıza... Hepsini bugün candan kutluyorum. Özellikle Galatasaraylıları daha çok kutluyorum, ama ayrım yapmayalım bütün kadınlarımıza saygılarımı, sevgilerimi iletmek istiyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow