hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karadeniz rövanş için konuştu

    Karadeniz rövanş için konuştu
    expand

    Beşiktaş Kulübü Başkan Vekili ve Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, UEFA Avrupa Ligi 3. turundaki rakipleri Atletico Madrid'i, 3-1'in rövanşında elemeleri için takımın rövanşta tüm mücadelesini ortaya koyması gerektiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atletico Madrid'in tanıdıkları bir takım olduğunu belirterek, "Rakibin yeri ve konumu belli. İspanya'nın önemli takımlarından biri. Maça çıkarken elbette ümidimiz vardı. Ama ilk yarıda belki sezonun en kötü futbolunu oynadık. Şahsi hatalardan gol yedik. İki gol bir kanattan oldu. Bir gol ise hatalı pas sonrası geldi. İlk yarı daha açık farkla bitebilirdi. Şans yardım etti. İkinci yarı denk bir mücadele şeklinde geçti. Zaman zaman sonucu lehimize çevirecek pozisyonları da bulduk. Ama yetmedi" dedi.

    Elde edilen 3-1'lik yenilgiye rağmen umutsuz olmamak gerektiğini kaydeden Yalçın Karadeniz, şöyle konuştu:

    "Topu isteyen taraf başarılı olur. Bunu isteyen tarafta olursak başarırız. Atletico Madrid karşısında 2. maçta takım tüm mücadelesini ortaya koyarsa 2-0 ile tur atlayabiliriz. Ancak hayalci olmamak lazım. Gerçekçi davranmak gerekiyor. Zor bir durum oluştu. Atletico Madrid zayıf bir takım değil. Teknik kapasitesi, mücadele gücü ortada. Skoru koruyabilecek bilince de sahipler. İkinci maça da asılacaklar. İstanbul'daki karşılaşma zorlu geçecek. Tur atlamak için ve Beşiktaş'ın hedeflerine ulaşması için futbolcuların bütün mücadelesini ortaya koyması gerekiyor."

    Başkan vekili Karadeniz, takımın eksiğinin veya yanlışının bulunmadığını vurgulayarak, "Her şey rayında gidiyor. Dolasıyla korkulacak bir durum yok" dedi.

    -"Beşiktaş'ın kayyuma gitmesi söz konusu olmaz"-

    Yalçın Karadeniz, Beşiktaş'ın kayyumla işinin olmayacağını dile getirdi.

    "Son zamanlarda özellikle Beşiktaşlı delegelerinin ve sempatizanlarının üzüntü duyduğum beyanları olmaktadır" ifadelerini kullanan başkan vekili Karadeniz, şöyle konuştu:

    "Bu üzüntü duyduğum ifadeler, Beşiktaş'ın battığı, kulübün kayyuma gideceği ve iflas ettiği yönündeki propagandalardır. SPK'ya bağlı, halka açık bir şirketin hisselerinin düşmesi açısından önem arz eden böyle bir konuda herkesin dikkatli bir şekilde beyan vermesini istiyorum. Herkes bu konuda hassas olmalıdır. Sorumluluk duygusu içinde hareket edilmelidir. Netice olarak halka açık bir şirket. Bu şekilde mesajlardan kaçınmak gerekiyor. Beşiktaş büyük bir camia. Beşiktaş'ın kayyuma gitmesi söz konusu olmaz. 21 bin üyesi, 20 milyon taraftarı ve iç dinamikleri buna izin vermez. Kimse endişe etmesin. Seçimimizi güzel bir şekilde yapacağız. İşi hakiki sahibine en emin şekilde bırakacağız."

     -"Kulüp hiçbir zaman ortada kalmaz"-

    Seçim süreciyle ilgili soruları da yanıtlayan Karadeniz, Beşiktaş'ın büyük bir camia olduğunu ve hiçbir şekilde ortada kalmayacağını dile getirdi.

    Seçim sürecinin sürdüğüne dikkati çeken Yalçın Karadeniz, "Adayların, seçime 3 gün kala listelerini vermesi gerekiyor. 18 Mart'tan 3 gün önce, mesai saatinin bitimine kadar adaylar listelerini verebilirler. Listelerini son ana kadar saklayabilirler. Şu anda 3-4 isim adaylık için geçiyor. Ama bu kişiler listelerini Divan Kurulu'na verdikten sonra adaylıklarına resmiyet kazandıracaklar" dedi.

    Geçici yönetim kurulu olarak, yönetimi seçimde kazanacak kişilere teslim etmek üzere çalıştıklarını belirten Karadeniz, "Bazıları olaya sadece para meselesi olarak bakıyor. Tabii ki para da lazım. Ancak buna akıl ve mantığı da koymak lazım" diye konuştu.

    Tecrübeli bir yönetici olarak önerilerini de açıklayan Beşiktaş Kulübü Başkan Vekili, şöyle konuştu:

    "Kulübün her kademesinde düzenleme yapmak lazım. Bazı ayarlamalara gitmek gerekiyor. Onları yapabilecekler ve bunu içine sindirebilecekler gelsin. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğu ortamda herkesin hemfikir olduğu ve mutabık kaldığı kişi de başkan olabilir. Beşiktaş büyük bir camiadır. Hiçbir zaman ortada kalmaz. Kimse endişe etmesin. Maç için seyahatlerimize gidiyoruz. Her türlü günlük ihtiyaçları karşılıyoruz. Kimseye ihtiyacımız yok. Herkes yardım etmek için başvuruyor. Onlara teşekkür ediyoruz. Ancak biz iç dinamiklerimizle kulüp çalışmalarını götürüyoruz. Dışardan yardım alacak durumda değiliz. Herhangi bir sıkıntı yok."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow