hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alex: "Fenerbahçe taraftarı gibi yok"

    Alex: Fenerbahçe taraftarı gibi yok
    expand

    Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Alex de Souza, birçok taraftar topluluğu gördüğünü belirterek "En tutkulu denilen Boca Juniors tataftarları kusura bakmasın, Fenerbahçe taraftarı gibisi yok" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Radyo Fenerbahçe'de, Fenerbahçe Futbol Takımı'nın medya sorumlusu Orkun Yazgan'ın hazırlayıp sunduğu "Samandıra Saati" programına telefonla katılan kaptan Alex, içinde bulunulan süreç nedeniyle farklı bir sezon yaşandığını, ezeli rakipler arasındaki çekişmenin de bu nedenle daha farklı bir anlam kazandığını ifade ederek, "Derbi çalışmalarımız bu hafta heyecanlı ve aynı zamanda sıkı çalışmalarla birlikte devam ediyor. Tecrübeli futbolcular olarak, bu maçın gerek ülke gerekse her iki takım taraftarları adına ne kadar öneme sahip olduğunu biliyoruz. Bu bağlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu sene özellikle takip ettiğimiz gibi ligde değişik bir sezon yaşanıyor. Bundan dolayı da iki takımın çekişmesi daha da farklı anlam kazandı. Takım olarak bunun bilincindeyiz. Bu maçta kendi taraftarlarımızı mutlu etmek ve hak ettiğimiz galibiyeti almak için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

    Fenerbahçe Kulübü ile 3 yıllık sözleşme yenileyen teknik direktör Aykut Kocaman ile ilgili olarak Brezilyalı futbolcu, "Ben Aykut hocamıza bundan sonraki kariyerinde de her zaman için bol şans diliyorum. Hedeflerini gerçekleştirebilmemiz, aynı zamanda şampiyonluklara ulaşabilmemiz anlamında umuyorum ki kudret ve güç her zaman onunla birlikte olur" değerlendirmesini yaptı.

    -"Fenerbahçe taraftarı gibisi yok"-

    Fenerbahçe taraftarı denildiğinde aklına gelen kelimelerin ne olduğu sorulan kaptan Alex, "Bu taraftara hitap ettiğim için kendimi dünyanın ayrıcalıklı insanlarından bir tanesi olarak adlandırabilirim" diyerek şunları kaydetti:

    "Ben 17 senedir futbol oynuyorum. Daha öncesinde Brezilya'da kendi şehrimin takımı olan Curutiba takımında tribüne gidip gelen bir taraftardım. Dünyanın bir sürü taraftar topluluğunu gördüm. Arjantin taraftarlarının ne kadar tutkulu olduğunu bilirsiniz. Onlardan da belki de en tutkulu olanı diyebileceğimiz Boca Juniors taraftarı önünde de oynadım. Hiçbiri kusuruma bakmasın, Fenerbahçe taraftarı gibisi yok. Bunu gerçekten yaşadığım, sonuna kadar hissettiğim için söylüyorum. Takıma olan tutkusu, katkısı ve sevgisini gösteriş biçimi olarak Fenerbahçe taraftarının eşi ve benzeri yok. Bu taraftara hitap ettiğim için de kendimi dünyanın ayrıcalıklı insanlarından bir tanesi olarak adlandırabilirim."

    Ligin bundan sonraki bölümü için değerlendirmesi sorulan Brezilyalı oyuncu, "Şampiyon olmanın ne kadar zorlu bir süreçten geçtiğinin hepimiz farkındayız. Fakat farkında olduğumuz bir şey daha var ki o da gücümüz. Gücümüzü nasıl ortaya çıkartabiliriz? Bunu gün gün çalışarak yaratıcılığımızı artırarak ortaya çıkarabiliriz. Son düzlükte bu farkındalıklar bizi sonuca götürecek. Gücümüzün farkındayız. Bu gücümüzü saha içinde maksimum düzeyde kullanabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bize herkes güvensin" şeklinde konuştu.

    -"Hedefimiz tektir, bu hedefe doğru yürüyoruz"-

    Alex, sezonun bu bölümünde takımın durumunu nasıl gördüğü sorusunu, "Şampiyon olmamız için sıkıntılı bir periyot bizi bekliyor. Şu anda baktığımız da Galatasaray belirli bir puan farkıyla önde gidiyor. Galatasaray ile karşılaşacağız, sonra puan farkını minimuma indirmek için elimizden geleni yapacağız. Hedefimiz tektir, bu hedefe doğru yürüyoruz" şeklinde cevapladı.

    Fenerbahçe'ye transferinden sonra Türkiye'ye ilk geldiğinde sadece 3 yıl burada kalma hedefi olduğunu kaydeden Alex, yaşadıkça düşüncelerinin değiştiğini anlatarak, bu yöndeki soruyu şöyle cevapladı:

    "Üç sene kalmayı düşünüyordum. İlk başta böyle düşünüyordum çünkü önüme baktığımda biraz pusluydu. Ne kulübü tanıyordum, ne de ülke hakkında fazla bilgim vardı. Bu puslu görüntüden dolayı 3 sene hedef koymuştum önüme. Daha sonra burada bulunmanın güzelliklerini yaşamaya başladım. Ben buraya saygı duydum, aynı saygıyı ülkeden ve içinde bulunduğum ortamdan da görünce, kafamda sorun kalmadı ve bu süreç böyle devam etti."

    -Cristian saçlarını kestirecek mi?-

    Alex bir taraftarın, "Cristian Baroni'nin derbiye saçlarını kestirerek çıkmasını istiyoruz" şeklindeki talebinin kendisine iletilmesi üzerine, takım arkadaşının saçlarını uzatmasıyla ilgili, "Cristian'ın kendi kendine vermiş olduğu söz var. Belli sebebi var saç uzatmasının. O gerçekleşmeden kesmeyeceğini iletti. Cumartesi gününe kadar da gerçekleşeceğini sanmıyorum. Ben sebebini bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

    Fenerbahçe kaptanı korner vuruşlarını kullanmadan önce elini kalbine doğru götürmesinin özel bir sebebi olup olmadığı sorusuna "Bu, kornerlerde takım arkadaşlarıma yaptığım bir sinyal. Duran toplarda her zaman için kullananların futbolculara yaptığı hareketler vardır. Kaptanın elini kalbine götürmesi de aynı zamanda ceza alanı içindeki hareketlenmeyi değiştirir. Herhangi bir batıl inanç değil" diyerek cevap verdi.

    Alex, eşi Daianne'nin geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kendisine gelen geçmiş olsun mesajlarına, "Bütün bu sevgi dilekleri için teşekkür ediyorum. Ailem için sıkıntılı bir an. Bu sıkıntılı anlar da geçecek elbette" diyerek karşılık verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow