hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaş'tan tatsız veda

    Beşiktaştan tatsız veda
    expand

    UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş ilk maçta 3-1 mağlup olduğu Atletico Madrid'e İstanbul'da da 3-0 yenilerek elendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. tur rövanş maçında, İspanya'nın Atletico Madrid takımına 3-0 yenilerek elendi.

    Beşiktaş, ikinci yarıya, hücum opsiyonlarını çoğaltmak için Ekrem'in yerine Holosko'yu alarak başladı. Edu-Mustafa değişikliğiyle hücumdaki arayışlarını sürdüren siyah-beyazlı ekibin dengesi tamamen bozuldu. Ev sahibi takım, özellikle hatalı paslar sonrası ani ataklarda kalesinde korkulu anlar yaşadı. Siyah-beyazlılar ilerde çoğaldıkça, savunmasında az adamla yakalandı. 83. dakikada kalecisi Cenk'in büyük hatasıyla kalesinde gol gören Beşiktaş maçta 2-0 geriye düştü. Siyah-beyazlı ekip uzatma dakikalarında bir gol daha yedi ve mücadeleden 3-0 mağlup ayrılarak UEFA Avrupa Ligi'ne 3. turda veda etti.

    İlk yarıdaki oyununu ikinci yarıya da taşıyan Atletico Madrid, savunmada başarılı oynarken, hücumda da ikinci golü aradı. İspanya ekibi, özellikle rakibin çok adamla geldiği anlarda kontra ataklar geliştirdi. Ancak bu atakları iyi değerlendiremeyen konuk ekip ikinci golü kaleci Cenk'in büyük hatası sonucu 83. dakikada Falcao ile buldu. Uzatma dakikalarında Salvio ile bir gol daha bulan ve maçı 3-0 kazanan Atletico Madrid, çeyrek finale yükseldi.

    Atletico'nun 3. golünün ardından sahaya giren bir seyirci güvenlik güçlerince saha dışına çıkartıldı.

    Maçtan Dakikalar

    6. dakikada İsmail'in soldan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Almeida, meşin yuvarlağı göğsüyle daha müsait durumdaki Simao'nun önüne bıraktı. Bu oyuncunun gelişine sert şutunda, top kalecide kaldı.
    20. dakikada İsmail, sol çaprazdan sert vurdu, ancak kaleci Courtois meşin yuvarlağı kontrol etti.
    26. dakikada Juanfran'ın pasında savunmanın arkasında Arda topla buluştu. Topa vurmakta geciken Arda, daha müsait durumdaki Adrian Lopez'e bıraktı. Bu oyuncu ceza alanı içinde sol çaprazdan sert vururken, meşin yuvarlak kaleci Cenk'in ayağının altından filelere gitti: 0-1.
    Karşılaşmanın ilk yarısı da 1-0 Atletico Madrid'in üstünlüğüyle tamamlandı.

    57. dakikada sağ çaprazdan gelen topu ceza alanı içinde alan Arda'nın dönerek şutunda, kaleci Cenk yatarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    60. dakikada Felipe Luis'in pasında ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Adrian Lopez'in yerden vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

    72. dakikada Falcao'nun ceza alanı önünden sert şutunda, top az farkla yandan auta gitti.

    79. dakikada soldan ceza alanına giren Adrian Lopez'in yerden sert vuruşunda, kaleci Cenk son anda yatarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

    83. dakikada Salvio'nun sağdan ortasında Egemen'den seken top havalandı. Cenk'in rahat bir şekilde beklediği topa hamle yapan Falcao, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı: 0-2. 

    90 2. dakikada Adrian Lopez'in pasında sol çaprazda topla buluşan Falcao'nun yerden sert şutunda, kaleci Cenk iki hamlede topa sahip oldu.

    90 4. dakikada ara pasta savunmanın arkasında topla buluşan Salvio, meşin yuvarlağı filelere göndererek takımını 3-0 öne geçirdi.

    Beşiktaş, karşılaşmayı 3-0 kaybederek UEFA Avrupa Ligi'nden elendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow