hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankaragücü "dip" yaptı!

    Ankaragücü dip yaptı
    expand

    Tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşayarak küme düşen Ankaragücü, Avrupa liglerinin de en başarısız takımı oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, sezon boyu yaşadığı sıkıntılar Türk spor kamuoyu tarafından yakından takip edilen, 102 yıllık geçmişe sahip sarı-lacivertliler, ligde bugüne kadar oynadığı 31 karşılaşmada, 2 galibiyet, 5 beraberlik ve 24 mağlubiyet alarak, ancak 11 puan toplayabildi.

    Sarı-lacivertliler, 31 karşılaşmada attığı 22 gole karşılık, kalesinde 68 gol gördü ve -46 averajla ligin dibine demir attı.

    Spor Toto Süper Lig'in bitimine 6 hafta kala matematiksel olarak ligden düşmeyi garantileyen başkent temsilcisi, Avrupa futbolunun önde gelen 6 liginde mücadele eden 116 takımın gerisinde kaldı. Bu takımlar arasında, kalesinde gördüğü 68 golle, en fazla gol yiyen takım durumunda bulunan Ankaragücü, attığı gol sayısı bakımından, Bundesliga'nın son sırasındaki, 17 gollü Kaiserslautern'in önünde yer aldı. Ankaragücü 31 maçta 22 gol kaydederken, Alman ekibi 26 maçta 17 gol atabildi. Ankaragücü ayrıca söz konusu liglerde, küme düşmesi kesinleşen tek takım durumunda bulunuyor.

    Avrupa futbolunun önde gelen ülkelerinden Almanya'da Kaiserslautern, İngiltere'de Wolverhampton, İtalya'da Cesena, İtalya'da Real Zaragoza, Fransa'da Auxerre, Hollanda'da ise De Graafschap, Spor Toto Süper Lig takımı Ankaragücü ile ortak kaderi paylaşarak ligin dibinde yer alan takımlar oldu.

    Bu takımlardan 20 puanlı Kaiserslautern'in 26 maçta 3 galibiyet, 11 beraberliği, 22 puanlı Wolverhampton'un 29 maçta 5 galibiyet, 7 beraberliği, 17 puanlı Cesena'nın 28 maçta 4 galibiyeti, 5 beraberliği, 19 puanlı Real Zaragoza'nın 27 maçta 4 galibiyet, 7 beraberliği, 24 puanlı Auxerre'nin 28 maçta 4 galibiyet, 12 beraberliği, 16 puanlı De Graafschap'ın ise 25 maçta 4 galibiyet ve 4 beraberliği bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow