hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirören'den bol teşekkürlü konuşma

    Demirörenden bol teşekkürlü konuşma
    expand

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye'de açık ara en çok sevilen ve tutkuyla takip edilen spor dalı olan futbol sevgisini daha yaygınlaştırmanın en önemli hedeflerinden birisi olduğunu ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TFF'nin ev sahipliği yaptığı İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen UEFA'nın 36. Olağan Kongresi'nin açılışında konuşma yapan Demirören, konuşmasına, kendilerine ev sahipliği şerefini veren UEFA Başkanı Michel Platini ve UEFA Yönetim Kurulu'na teşekkür ederek başladı.

    Dünya futbolunun lokomotifi olduğunu belirttiği Avrupa futbolunun, şu anda karşı karşıya bulunduğu temel sorunlara çözüm aramak ve futbolun dostluk, barış ve kardeşlik ilkelerini pekiştirmek, Avrupa vatandaşlığı temellerini güçlendirmek için atılacak her adımda Avrupa'nın en büyük futbol ekonomilerinden birisine sahip olan Türkiye'nin, bu hareketin ön saflarında olacağını kaydeden Demirören, "Futbolun sorunlarını, 12. Avrupa Konseyi Spor Bakanları Konferansı'nda özetleyen Platini'nin görüşlerine tümüyle katılıyorum" dedi.

    Avrupa ülkeleri arasında şike, teşvik konularına da yer vererek en kapsamlı sporda şiddetin önlenmesine dair yasayı çıkaran bir ülkenin federasyon başkanı olarak, bu sorunlara karşı Avrupa ülkelerinin ortak tavır belirlemesinin çok önemli olduğunu düşündüğünü aktaran Demirören, "Futbol kulüplerinin rekabet ve sportif başarı amaçlayarak yapmış oldukları harcamalar sonucu karşılaştıkları ekonomik zorluklar ve bunun oyuna etkisi hepimizin malumudur. UEFA'nın en önemli projelerinden birisi olan Finansal Fair Play, bizim de önceliklerimiz arasında en üst sıralarda yer alıyor" diye konuştu.

    "Kulüplerin sağlıklı bir mali ve kurumsal yapıya kavuşarak kaynakların doğru kullanımı en önemli hedeflerinden birisi olduğunu" ifade eden TFF Başkanı, kulüplerin ekonomik açıdan desteklenmesinin, ekonomik disiplin kadar önemli olduğu ve bu konuda da gerekli adımların atılmasını önemle rica etti.

    Türkiye'nin son yıllarda birbirinden önemli futbol organizasyonlarını düzenleyerek rüşdünü ispat ettiğini anlatan Demirören, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    "İki kıtanın birleştiği bu ülke, son yıllarda birbirinden önemli futbol organizasyonlarını da düzenleyerek rüşdünü ispat etmiş durumda. Son UEFA Kupası finalini düzenlediğimiz 2009 yılındaki bu etkinliğin yanı sıra temmuz ayında Antalya'da düzenleyeceğimiz UEFA U19 Kadınlar Avrupa Şampiyonası için de mükemmel bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Ayrıca FIFA 2013 U20 Dünya Şampiyonası organizasyonu için de çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow