hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FT: "Şike skandalında Erdoğan hakem"

    FT: Şike skandalında Erdoğan hakem
    expand

    İngiltere’nin saygın gazetelerinden Financial Times, Türkiye’deki şike skandalı soruşturmasında Başbakan Erdoğan’ın etkisine dikkat çekerek Erdoğan’ın bu skandalda hakem vazifesi gördüğünü yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazete geçtiğimiz günlerde UEFA Başkanı Michel Platini’nin Türkiye’ye yaptığı ziyarete de atıfta bulunarak UEFA Başkanı ile Erdoğan’ın bir araya gelişinin Başbakan’ın bu skandalda ne derece önemli olduğunu gösterdiğini yazdı.

    Financial Times, Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’deki en güçlü kişilik olduğu yorumunda bulunarak "Bir Fenerbahçe taraftarı olan Başbakan, arkasında büyük bir çoğunlukla iktidarlığının üçüncü döneminde. Erdoğan, en büyük halk kararlarının merkezinde. UEFA Başkanı Michel Platini ile yaptığı görüşme de bu skandalda ne büyük bir önemi olduğununun sinyali" şeklinde yazdı.

    Erdoğan’ın UEFA’nın yıllık kongresinde yaptığı konuşmaya yer veren gazete, Başbakan’ın ‘klüplerin değil bireylerin cezalandırılması gerek. Bireyler tarafından işlenen suçların kuruluşlara mal edilmesi milyonlarca taraftarı cezalandırır’ sözlerine yer verdi.

    Gazete haberinin devamında Erdoğan’ın ‘futbolu, ticaretten,paradan, reklamlardan ve futbolun ruhunu incitmekten uzak durmalıyız. Futbolu bir sanat gibi korumalıyız ifadelerine yer vererek Başbakan’ın bu konuşmasının ardından üç büyük futbol takımının borsadaki hisselerinin bir anda fırladığını bunu da Erdoğan’ın etkisinin bir işareti olduğunu yazdı.

    Gazete son olarak Erdoğan’ın bu gücünün Türkiye’nin 2020 yılındaki Avrupa Şampiyonasına ev sahipliği yapma hayaline yetip yetmeyeceğinin tartışmalı olacağını ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow