hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fatih Terim kimlere veryansın etti

    Fatih Terim kimlere veryansın etti
    expand

    Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 1-1 beraberlikle biten Trabzonspor maçında özellikle forvet hattının etkisiz kalmasından yakındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Fatih Terim, ileri ikiliden beklediği verimi alamaması nedeniyle saha içinde bazı taktik değişiklikler yapmak zorunda kaldığını anlatırken, şunları söyledi:

    "Gönül ister ki teoride düşündüklerimiz pratiğe yansısın. İki atak oyuncumuz etkili olmayınca, bayağı etkisizlerdi, doğal olarak bir formül üretmeye çalışıyorsunuz. Bunlar içinde de bazen risk alıyorsunuz. Bugün başka formüller de saha içinde üretebilirdik. Genel olarak, doğru gibi gözüküyor 1-1'lik skora bakıldığında. Son saniyede kaçırmanın zor olduğu bir pozisyon vardı. Kötü vursa gol olur zaten, öyle bir yer. O atılsa, yaptıklarımızın daha da doğru olduğu ortaya çıkacaktı. Benim gönlümün istediği, sahaya çıkardığım 11'deki oyuncuların gerekeni yapması. Her zaman mümkün olmuyor demek ki. Mehmet Batdal adına üzgünüm. Galatasaray'da bu şansı bulduğu zaman, onu gol yapması gerekir."

    -"Kendi göbeğimizi kesecek kapasitedeyiz"-

    Fatih Terim, bu sezon büyük takımlarla yaptıkları maçları yenilgisiz tamamlamalarıyla ilgili olarak, "Büyük ihtimalle play-off yine dördümüz arasında geçecek. Derbileri kaybetmedik. Bu önemli. Galatasaray Futbol Takımı kendi göbeğini kendi kesecek kapasite demektir bu" cevabını verdi.

    -"Oyuncular pozisyonu yargılamamalı"-

    Tecrübeli teknik adam, oyuncuların hakeme itiraz ettikleri bir anda yedikleri gole değinirken, şöyle devam etti:

    "Öne geçmek için çalışıyorduk. Oyuncular, oyun oynanırken pozisyonu yargılamamalı. Biz böyle bir gaflete düştük. Herhalde pozisyonun faul olmadığını düşünerek hareket ettiler. Yanlış. Onları ilgilendirmez. Hakem kararını vermiş. Onlara ait değil yargısı. Onları asıl yanıltan, sanırım iki takımdan da birer oyuncunun yerde yatıyor olmasıydı. 'Başlatmaz' diye düşündüler ve yine yanıldılar. Böyle bir gol yedik biz. Trabzonspor önemli oyuncuları olan bir takım. Geriye düşmek böyle bir takım karşısında kolay değil.

    Hem eşitliği sağlamaya hem de gol yememeye çalışacaksınız. Tüm dengeleri bozduğu gibi daha fazla efor sarf etmenizi sağlar. Buna rağmen bizim bir dileğimiz oldu. 'Rabbim, ilk yarıda 1-0'a razıyız' dedik ben ve Hasan Şaş. İkinci yarıda her saniyesi heyecanlı bir maç seyrettik. Sadece futbolcular değil, bütün birimler play-off'ların gergin geçeceğini hesap ederek hazırlanmalı. Sadece oyuncular için bunu söylemek vicdansız, haksız bir cümle olur. Herkes ortamı daha sakin hale getirmeyi düşünmeli. Burada ben oyuncularıma gerekeni söyledim devre arası. Böyle bir hakları yok. Böyle mükemmel bir sezon geçirmiş, en yakın rakibine bile önemli fark atmış, normal sezonu bitime 3 hafta lider bitirmeyi garantilemiş bir takımın derbilerde böyle bir gol yeme hakkı yok. Ama sonuna kadar bırakmadılar ve bazen futbolda böyle goller de atılamayabiliyor. Kaçırılması daha zor goller. Ben, en iyi oynadığımız maçlarda da yapacak çok şeyimiz olduğunu söylemiştim. Bugün ne kadar haklı olduğumu görmekten mutluyum. Daha çok işimiz var, daha çok böyle maçlar oynayacağız."

    -"Elmander bizim baskı noktamız"-

    Fatih Terim, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Sivasspor maçında etkisiz kalan Necati-Baros ikilisine neden Trabzonspor karşısında şans verip, tek forveti düşünmediğiyle ilgili gelen bir soru üzerine, "Tek forvette olabilirdi tabii ki. Ama ben nerede olursa olsun, 2-3, hatta 4-5 atak oyuncusu oynatmaktan geri durmayan bir adamım. Necati'nin golleri var, Baros yine öyle. Oynatmadığımız zaman şikayet var, oynattığımız zaman şikayet var. Tek forvet de çıkabilirdik ama iki atak oyuncusuyla Fenerbahçe'den aldığı liderliği bugüne kadar getiren bir takım var. Elmander'in en önemli başarılarından bir tanesi, bizim baskı noktamız olması. Aynı şeyi diğerlerinden alamıyoruz. Birkaç önemli özelliğimiz var ve biri de baskı. Yapamadığımız zaman sıkıntı olur" cevabını verdi.

    Fatih Terim, Elmander'in sakatlık durumuyla ilgili olarak, "Çok emin değiliz ama riske de atmak istemiyorum. Play-off maçlarının tamamında yer almasını istiyorum. Süratle iyileşiyor. Orduspor veya Manisaspor maçı olabilir. Elmander bu konumumuzda bize çok yardımcı olan bir oyuncumuz" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow