hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Juventus Inter'i devirdi

    Juventus Interi devirdi
    expand

    İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) 29. haftanın maçında, "İtalya derbisi" (Derby D'Italia) olarak anılan Juventus-FC Inter müsabakasını, Juventus, 2-0'lık skorla kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Torino'daki Juventus Stadı'nda, 41 bin seyirci önünde oynanan karşılaşmayı, hakem Andrea de Marco yönetti.

    Maça atak futbolla başlayan iki takım da çok pozisyona girmelerine karşın gole çeviremeyince, ilk yarı berabere tamamlandı.

    Karşılaşmanın ikinci yarısının 57. dakikasında, Juventus'un kazandığı köşe atışında topa bomboş durumda iyi yükselen Martin Caceres, takımını 1-0 öne geçirdi.

    Siyah-beyazlı takım, maçın 71. dakikasında Vidal'ın ara pasında penaltı noktası üzerinde topa bekletmeden vuruş yapan Alessandro Del Piero ile karşılaşmada farkı 2'ye çıkardı.

    Del Piero'nun golü maçı sonucunu da 2-0 olarak tayin ederken, Juventus, aldığı 3 puanla, puanını 59'a yükseltti ve lider AC Milan'ı 4 puan geriden takibini sürdürdü.

    Sezonu kötü geçiren FC Inter ise bu sonuçla ligdeki 12. yenilgisini aldı.

    Dev karşılaşmada ev sahibi Juventus, Buffon, Caceres, Barzagli, Chiellini, De Ceglie, Vidal, Pirlo, Marchisio, Pepe (Dk. 53 Bonucci), Matri (Dk. 53 Del Piero), Vucinic (Dk. 74 Quagliarella) on biriyle sahada yer aldı. FC Inter ise Julio Cesar, Maicon, Lucio, Samuel, Nagatomo, Zanetti, Stankovic, Poli (Dk. 68 Pazzini), Obi (DK. 68 Faraoni), Milito ve Forlan, onbiriyle mücadele etti.

    Mücadele öncesi tribünlerin tamamını doduran Juventuslu taraftarlar, 2006 yılında takımlarının baş rolde yer aldığı "Calciopoli" skandalına atıf yapan bir şovla FC Inter'e göndermede bulundu. Skandal sonrası, Juventus'un kazandığı iki şampiyonluktan biri iptal edilirken, bir diğeri ise FC Inter'e verilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow