hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şike davasında kritik gün

    Şike davasında kritik gün
    expand

    Futbolda şike davasında 11. duruşması bugün Çağlayan Adliyesi'ndeki 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirildi. Savunmasını yapan tutuksuz sanık menajer Yavuz Ağargöl, "Hakan Şükür'ü de Fenerbahçe'ye getiriyordum ama otelden kaçtı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 16'sı tutuklu 93 sanık açılan davanın 11. duruşması görülmeye başlandı. Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya aralarında Aziz Ylıdırım ve Olgun Peker'in bulunduğu 16 tutuklu sanık katıldı.

    Tutuksuz sanıklardan ise bir önceki celse tahliye edilen Şekip Mosturoğlu, Cemil Turan, Coşkun Çalık ve Ömer Ülkü'nün yanı sıra savunmalarını yapmak üzere Beşir Acar, Yavuz Ağagöl'ün de bulunduğu çok sayıda tutuksuz sanık duruşmada hazır bulundu.

    Tutuksuz sanıklar savunmada

    Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci tutuksuz sanıklardan Mersin İdmanyurduspor Asbaşkanı Beşir Acar'ı savunmasını almak üzere sanık kürsüsüne çağırdı. Mersin İdmanyurduspor - Giresunspor maçında şike yaptığı iddiasıyla yargılanan Acar, "Düşme riski olan bir takım şike yapamaz. Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü ile şike amaçlı bir konuşma yapmadım. Bu suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

    "Hakan Şükür'ü de Fenerbahçe'ye getiriyordum ama..."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ardından tutuksuz sanık menajer Yavuz Ağargöl savunmasını yaptı. Aralarında Cemil Turan ve Hasan Vezir'in de bulunduğu çok sayıda ünlü futbolcuyu Fenerbahçe'ye kendisinin getirdiğini ifade eden Ağargöl, "Hakan Şükür'ü de Fenerbahçe'ye getiriyordum ama otelden kaçtı" dedi.

    "Hiç futbolcu kaçırdınız mı?" sorusuna ise Ağargöl, "Bütün futbolcular Fenerbahçe'ye gelmek için can atardı. İsteselerdi kaçırırdım" diye konuştu. 

     "Futbolda şike" davasının bir sonraki duruşması yarın yapılacak.

    Stadyum biletli giriş

    16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "Futbolda Şike" davasının bugünkü duruşmasında yine yoğun ilgi nedeniyle akreditasyon uygulaması yapıldı.

     Salona girecek sanık yakınları ve habercilere kimlik tespiti karşılığında numaralı biletler dağıtıldı. Ancak bu kez dağıtılan biletlerin üzerindeki resim oldukça dikkat çekiciydi. Akreditasyon uygulamasını yapanlar bu kez biletlere tıklım tıklım seyirci bir dolu stadyumun resmini koymayı tercih etti.

     Resimde fileleri takılmış kalenin tek direği ve yemyeşil sahasıyla devasa bir stadın futbol maçı öncesi görüntüsü var. Aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu çok sanıklı davaya ilginin yoğun olması nedeniyle ilk duruşmadan itibaren bir akreditasyon uygulması yapılıyor.

    Her duruşma günü salon kapasitesi oranında 100 adet biletlerden basılıyor ve bunların 80'i izleyicileri dağıtılıyor. Böylece üzerinde tarih de bulunan bu biletlerle izleyicilerin zorunla aralardan sonra da duruşmayı izlemeleri sağlanıyor. Bundan önceki duruşmalarda bu akreditasyon biletlerinin üzerinde barış sembolü güverci ya da enerji sektörünün sembollerinin bulunduğu gözlenmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow