hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kaçan şampiyonluğa o kadar da üzülmedik"

    Kaçan şampiyonluğa o kadar da üzülmedik
    expand

    Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel, bu sezon iki kulvarda da yarışan tek takım olduklarını belirterek, ligde şampiyon olamadıkları için geçen dönemlerde kaybettikleri şampiyonluklar kadar üzülmediğini söyledi.

    Milli kaleci, Fenerbahçe Kulübü'nün aylık resmi dergisinin Haziran sayısına verdiği röportajda, bu sezon ligde alınan ikinciliğin de başarı olduğunu vurgulayarak, "Bu sene iki kulvarda da yarışan tek takımdık. Hedeflerimizden bir tanesine ulaşabildik ama çok anlamlı oldu. Öte yandan, ikincilik de bizim için çok büyük başarıdır. Çünkü bu ikincilik, özellikle play-off'larda çok iyi
    mücadele ettiğimizin, bu kadar zor bir dönemde bile taraftarının, futbolcularının, yönetimin, kısacası Fenerbahçeli olan herkesin birbirine ne kadar sahip çıktığının göstergesidir" dedi.

    Türkiye Kupası'nı kazanmalarının morallerini biraz düzelttiğini anlatan Volkan, "Lig şampiyonluğunu istediğimiz çok doğru ama şampiyon olmadık diye de açıkçası ben geçen dönemlerde kaybettiğimiz şampiyonluklar kadar üzülmedim. Çünkü bu sene şampiyonluklardan daha önemli mücadeleler ettik, bizi üzecek durumlarla karşı karşıya kaldık. Şampiyon olmak isterdik, ama en fazla bir-iki gün sonra Türkiye Kupası'nı almakla birlikte morallerimiz biraz daha düzeldi" diye konuştu.

    -"Aykut Hoca ile inancımız her zaman daha yüksek olacak"-

    Volkan Demirel, Aykut Kocaman'ın teknik direktörlüğünde iki yılda iki kupa aldıklarını, gelecek sezonlarda da başarılı olacaklarına inandığını söyledi.

    "Aykut Hoca ilk senesinde lig şampiyonluğunu, ikinci senesinde de 29 yıldır hasret kaldığımız kupayı müzemize getirdi" diyen Volkan, "İnşallah gelecek sezonlarda her ikisini birden getiririz, hem de Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçemizi en iyi şekilde temsil ederiz. Aykut Hoca başımızdayken bizim inancımız, motivasyonumuz, konsantrasyonumuz her zaman daha yüksek olacak" ifadelerini kullandı.

    -"Galatasaray maçında gol atsaydık, farklı olacaktı"-

    Galatasaray ile yaptıkları Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu son hafta maçında güzel bir ortam olduğunu, ancak gol atmayı başaramadıklarını dile getiren milli kaleci, şöyle konuştu:

    "Biz gol atsaydık, çok daha farklı olacaktı. Galatasaray'ı tebrik etmemiz lazım. Maç sonunda futbol sahalarında görmek  istemediğimiz olaylar yaşandı. İnşallah bir daha görmeyiz. Fenerbahçe, Beşiktaş ya da 'X' bir takım, bu olaylar sonunda ceza görüyor, ama esas cezayı Türkiye, Türk futbolu görüyor. Biraz daha sağduyulu olalım, hepimiz dikkatli olalım. Çünkü her bireye bir görev düşüyor ve bu sorumluluğun farkında olarak en iyi şekilde davranmalıyız."

    -"İnsan büyüdükçe, olgunlaşıyor"-

    Bu sene yaşanan olayların kendisinin olgunlaşmasına denk geldiğini belirten Volkan, "İnsan büyüdükçe, olgunlaşıyor. Ne zaman, nerede, ne konuşacağını daha iyi tespit edebiliyor. Kişiliğim oturdu, tecrübelerim arttı, daha erdemli oldum. Beynimdekiler ağzımdan daha kontrollü çıkmaya başladı. Empati kurmayı öğrendim, ifadelerim güçlendi. Fenerbahçe'ye ve Türk Milli Takımı'na layık futbolcu olmak istiyorum" şeklinde konuştu.

    Artık bu sezonun geride kaldığını, önemli olanın uzun vadede her zaman yukarıya oynamak olduğunu vurgulayan Volkan Demirel, "Biz de benim bulunduğum 10 senede bunu en iyi şekilde gösterdik. Bundan sonraki seneler de böyle olacak. Şampiyon olur muyuz, olamaz mıyız bunu zaman gösterecek. Tabii ki hedef şampiyonluklar ama en güzeli de her zaman yarışların içinde olmak" dedi.

    -"Süper Final'in bir daha yapılmasını istemiyorum"-

    Volkan Demirel, bu yıl yapılan Süper Final'in bir daha uygulanmasını istemediğini söyledi.

    Yaşanan olayların Süper Final'den kaynaklandığının söylenemeyeceğini dile getiren Volkan, "Çünkü Türkiye'de futbol çok üst seviyede yaşanan, çok tutulan ve önem verilen bir spor. Kendi adıma böyle bir uygulamanın bir daha yapılmasını istemiyorum. Genel olarak baktığımda da diğer futbolcuların da benimle hemfikir olduğunu söyleyebilirim. Normal şartlar altında ligin oynanıp bitmesini istiyoruz" diye konuştu.

    Volkan, ayrıca eşi Zeynep'in kariyerinde çok büyük etkisi olduğunu da kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow