hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlam Avrupa umudunu koruyor

    Sağlam Avrupa umudunu koruyor
    expand

    Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Kulübümüzün UEFA'ya yapacağı itirazın kesinlikle iyi niyetli bir şekilde karşılık bulup bu kararın ortadan kalkacağına ve önümüzdeki sezon Avrupa kupalarında mücadele edeceğimize inanıyorum" dedi.

    Sağlam, eski teknik direktörlerden Ziya Doğan ile Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çok Amaçlı Salon'da söyleşiye katıldı.

    Sağlam, burada, UEFA'nın Bursaspor'a verdiği Avrupa kupalarından men cezasıyla ilgili soru üzerine, cezanın kendilerinde hayal kırıklığı oluşturduğunu belirtti.

    Çok üzüldüklerini ifade eden Sağlam, şunları söyledi:

    "Bir yıl uğraşıyorsunuz, hedeflerinizden biri, Anadolu takımı olarak Avrupa kupalarına katılmak ve bu amaç uğruna da çok zorlu ve sıkıntılı bir sezonu geride bırakıyorsunuz. Sonucunda Avrupa kupalarına katılmaya hak kazanıyorsunuz ki bizim bu yıl üçüncü kez üst üste Avrupa kupalarına katılma başarımız olacaktı.

    Bu da bir Anadolu takımı için önemli bir başarı. 2007 yılından kalan bir sıkıntı maalesef bugün karşıma bizi çok üzen bir sonuç olarak çıktı. Ben kulübümüzün UEFA'ya yapacağı itirazın kesinlikle iyi niyetli bir şekilde karşılık bulup bu kararın ortadan kalkacağına ve önümüzdeki sezon Avrupa kupalarında mücadele edeceğimize inanıyorum. "

    Siyasetin futbola karıştığı yönündeki bir soruya ise Sağlam, "Futbolu son yıllarda spordan tamamen uzaklaştırdık. Spor denilince insanın aklına, barış, dostluk, kardeşlik, eğlence geliyor ama biz bunların hiçbirini futbolun içerisinde yaşayamıyoruz. Futbolun da bir spor olduğunu tekrar bizim herkese hatırlatmamız gerekiyor. Bu işte ön planlarda olan insanların daha çok sorumluluk alması gerekiyor. Bu bağlamda sporun ruhunun da evrensel değerlerinin de futbolda yaşanması gerektiğine inanıyorum. Siyasetin kesinlikle, sporun, futbolun içinde girmesini kabul edemeyenlerden birisiyim. İnşallah bundan sonraki dönemlerde bu gibi sıkıntılarla karşılaşmayız" yanıtını verdi.

    -Futbolda şike iddiaları-

    Futbolda şike iddialarıyla ilgili soru üzerine Sağlam, 3 Temmuz'da başlayan sürecin halen devam ettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

    "Ülkede futbol adına kaos ortamı çözümlenmiş değil. Herkes Disiplin Kurulu'nun bu süreçle ilgili karar vermesini bekliyor. UEFA, kamu vicdanını tatmin edici bir ceza bekliyor. Bunun bir defa verilmesi gerekir ki herkes önünü görebilsin. Türk futbolunun daha iyi dönemler yaşaması veya Avrupa'daki söz sahibi ülkelerle aynı platformda mücadele verebilmemiz açısından neler yapılabilmesi gerektiği konusunda çözüm önerileri üretilebilir. Öncelikle Türk futbolunun şu kaos ortamından kurtulması gerekir. Bu süreci geçtikten sonra esas yapılması gerekenleri konuşmak lazım."

    -Ankaragücü'nün küme düşmesi-

    Ziya Doğan ise Ankaragücü'nün küme düşmesiyle ilgili soruyu şöyle yanıtladı:

    "Ben Ankaragücü'ne çok sevdiğim bir arkadaşımın ısrarı üzerine teknik direktör oldum. O dönemde sahaya ilk 11 bile çıkaramayan bir takımdı. Ligin başlamasına sayılı günler kala teknik direktör oldum. Üç, dört hafta zorlandıktan sonra ne Trabzon ne Fenerbahçe ne de Galatasaray beni sahada üstünlük sağlayarak yenemedi. Kalite farkı vardı. Ben 5 pozisyona girdim, atamadım, onlar iki pozisyona girdi attı. Bazen kalite çok önemlidir. Bizde o kalite yoktu. Ankaragücü'ndeki en büyük sorun maalesef çıkar kavgasıydı. Koskoca 103 yıllık tarihi olan bir takımı, çıkar kavgası o duruma getirdi ve hala da devam ediyor."

    Bir Anadolu takımınışampiyon yapmayı çok istediğini anlatan Doğan, şunları kaydetti:

    "Ben bunu başaramadım. Gerçekten bunu çok istiyordum. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ı sokaktan birer adam getirsen, o bütçelerle, o imkanlarla şampiyon yapar. Onun için Anadolu takımlarında bir gerçeği dönüştürmek Ertuğrul hocaya nasip oldu. Benim yöremdeki bir insan bu düşüncelerimi hayata geçirdiği için ayrıca mutluyum. Ben çok iddiaları ve hedefleri olan bir teknik adamım, ama son yıllarda biraz hatıra yönelik işler yaptık ve faturasını ödedim. Zaman zaman Türkiye'de en başarılı isimler bile eleştirilirken, ben iki kişiyi ayrı tutuyorum. Birisi Fatih Terim, diğeri Ertuğrul Sağlam'dır. Türkiye'de Fatih Terim'in Avrupa şampiyonluğu var, Ertuğrul Sağlam'ın ise bir Anadolu takımını şampiyon yapmasıdır."

    Söyleşiye AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ve öteki ilgililer katıldı.

    Söyleşide Rektör Günaydın, Sağlam ve Doğan'a, üzerinde Gümüşhane Üniversitesi logosu bulunan çini takımı, Sağlam da Rektör Günaydın'a Bursaspor forması hediye etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow