hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Baransu'dan iddia: "UEFA'dan 3 takıma ceza gelecek"

    Baransudan iddia: UEFAdan 3 takıma ceza gelecek
    expand

    Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu, UEFA'nın Fenerbahçe, Trabzonspor ve Eskişehirspor'u 3 yıl boyunca Avrupa kupalarından men edeceğini iddia etti.

    UEFA'nın şike soruşturması ile ilgili kararını açıklamasından önce oldukça çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

    Taraf Gazetesi'nde yer alan Mehmet Baransu imzalı haberde, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Eskişehirspor'un UEFA tarafından men edileciği öne sürüldü.

    İşte Taraf Gazetesi'nde yer alan o haber...

    "UEFA kulislerinden kararla ilgili son gelişmeleri öğrendi. UEFA, TFF'ye ölümü gösterip sıtmaya razı etti. Kulislerdeki bilgiye göre Türkiye'deki üç takım için Avrupa kupalarından men cezası yolda. Bu takımların Fenerbahçe, Trabzonspor ve Eskişehirspor olduğu iddia ediliyor.

    Olayın perde arkası ise işte şöyle: İddianame, birinci ve ikinci etik kurulu raporu, şike soruşturmasında savcılığın bilgilendirmesi ardından UEFA Disiplin Kurulu Türkiye ile ilgili toplantı yapıp, Milli Takım'a üç yıl, sekiz kulübe de beşer yıl ceza verilmesi kararını aldı. Ayrıca Fenerbahçe Spor Kulübü'nün de ligden düşürülmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na bilgi gönderdi.

    Bu gelişmeler üzerine federasyon, Şenes Erzik'e baskı yapıp bu kararların değiştirilmesi için UEFA'yla görüşme yapmasını istedi. Birkaç gün önce Şenes Erzik ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in bir görüşme yaptığı basına yansımıştı. Yapılan görüşmelerin ve pazarlıkların ardından milli takıma verilen üç yıl cezanın kaldırıldığı, cezalı sekiz takımın üç takıma, ceza süresinin de üçer yıladüşürüleceği belirtiliyor. UEFA Disiplin Kurulu'ndan bir yetkilinin de Türkiye'deki hükümete yakın bir isimle görüşüp olaylarla ilgili bilgi verdiği söyleniyor. UEFA Disiplin Kurulu yakın bir tarihte kararlarını TFF'ye ve kamuoyuna duyuracak.

    UEFA Disiplin Kurulu'nun bu kararlarda bir değişiklik yapıp yapmayacağı, önümüzdeki günlerde belli olacak."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow