hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adnan Polat'ı üzen şey

    Adnan Polatı üzen şey
    expand

    Galatasaray eski başkanı Adnan Polat, "Galatasaray tarihinde ibra edilmeyerek tarihe geçen ilk başkanım. Bu beni üzdü" dedi.

    Polat, Bursa Galatasaraylı Taraftarlar Derneği'nce Kervansaray Termal Otel'de düzenlediği şampiyonluk balosuna katıldı. Polat, burada yaptığı konuşmada, İstanbul'da mahkeme süreci yaşadığını ve Bursa'ya gelmeden önce mahkemeden "beraat" kararı çıktığını söyledi.

    Galatasaray'a 1992 yılında Alp Yalman ile hizmet etmeye başladığını ifade eden Polat, "Birçok şampiyonluklar yaşadık. Birçok kupalar aldık. Galatasaray tarihinde ibra edilmeyerek tarihe geçen ilk başkanım. Bu beni üzdü. İki kez disiplin kuruluna verildim. Ama haklı çıktım. Dönemime ait dosyalar 8 ay boyunca bağımsız bir denetleme kurumu tarafından incelendi. Bir şey bulunmadı" diye konuştu.

    Polat, bir mektup fotokopisi yüzünden zor günler geçirdiğini, evinin arandığını İstanbul emniyetinin "organize suçlar" birimi tarafından ifadesinin alındığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

    "Ödediğimiz paraların makbuzları bulunarak belgelendi. Bugün mahkemeye çıktık. Bir saatin ardından tek celsede yargıda beraat kararı çıktı. Neden orada olduğumu bile anlayamadım. Galatasaray'ın öncelikle iç barışa ihtiyacı var. Galatasaray demokratikleşmeli. Bazı tabular yıkılmalı. Üyelik için eşitlik sağlanmalı. Liseli, liseli olmayanlar yargısı ortadan kalkmalı. Bunu bu yönetim sağlamalı. 100 yıllık değişmeyen tüzüğümüz için dernekler masanından ihtar aldık. Bazı maddelerin değişmesi için çalıştık, bazılarını değiştirdik, güncelledik. Her şeye rağmen bunu başardık. Bu yönetim, şikeye bulaşmayan ender yönetim oldu. Bu son şampiyonluk çok değerli."

    Şampiyonluk balosuna Polat'ın yanı sıra Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, Galatasaraylı futbolcu Ayhan Akman, Galatasaray eski yöneticilerinden Murat Yalçındağ ile çok sayıda davetli katıldı.

    Polat, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Gazetecilerin, "şike davası" ile ilgili sorularını Polat, "Gidişat iyi değil. Federasyon yanlış kararlar aldı. Tahkim de buna uydu. UEFA adı geçen kulüplere ceza verecek. Gönlüm ister ki bu cezalar olmasın. Bu ceza milli takıma dahi olabilir" yanıtını verdi.

    Polat, "Bursaspor ve Galatasaray Türkiye Futbol Federasyonu'na karşı cephe aldı. Bu ileride ligi olumsuz etkiler mi?" sorusunu ise "İleride böyle bir durumun olacağını zannetmiyorum" diye yanıtladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow