hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trabzonspor'da son Polonyalı

    Trabzonsporda son Polonyalı
    expand

    Trabzonspor'da Arkadaiusz Glowacki'nin sözleşmesinin yenilenmemesinin ardından Pawel ve Pitor Brozek kardeşlerinde satışa konulmasıyla takımda tek Polonyalı olarak Adrian Mierzejewski kalacak.

    Polonyalı oyunculardan istediği verimi bir türlü alamayan Trabzonspor'da, 'Polonya çetesi' dağılıyor.

    Arkadaiusz Glowacki ile sözleşme yenilemeyen bordo-mavililerde Pawel ve Piotr Brozek kardeşlerin de satış listesine koyulmasıyla sadece Polonyalı oyuncu olarak Adrian Mierzejewski kalıyor.

    Polonya'nın Wisla Krakow Kulübü'nden 2010-2011 sezonu öncesinde kadroya dahil edilen 33 yaşındaki savunma oyuncusu Glowacki'den sakatlığı nedeniyle bir türlü verim alamayan bordo-mavililer, sözleşmesi sona eren bu futbolcuyla anlaşma yoluna gitmedi. Glowacki sezonun bitmesinin ardından eski takımına döndü.

    2010-201 sezonunda 15 lig maçında forma giyen, savunma oyuncusu olmasına karşın Fenerbahçe ve Kayserispor maçlarında 2 gol kaydeden Glowacki, geçen sezonda uzun bir sakatlık dönemi geçirmiş, 16 maçta oynamıştı.

    -Piotr Brozek'in siftahi yok-

    Trabzonspor'a 2010-2011 sezonunun devre arasında gelen sol kanat oyuncusu Piotr Brozek ise geldiği sezonda 7 lig maçı oynarken Glowacki gibi bu oyuncu da sakatlık problemi yaşadı.

    Geçen sezon son haftalarda sakatlığı düzelmesine karşın forma şansı bulamayan Brozek, ligi siftahsız kapadı ve sezon sonunda satış listesine konuldu.

    -Pawel, gol umudu olamadı-

    Piotr Brozek'in ikiz kardeşi olan forvet oyuncusu Pawel Brozek ise Trabzonspor'un istediği golcü olamadı. 2010-2011 sezonunda 12 lig maçında 2 gol atan Pawel Brozek, geçen sezon devre arasına kadar 7 lig maçında 1 gol atabildi.

    Devre arasında İskoçya'nın Celtic takımına kiralan Pawel Brozek, bu kulübün satış opsiyonunu kullanması nedeniyle tekrar bordo-mavili takıma dönmesine karşın kardeşi ile birlikte satış listesine konuldu.

    Bordo-mavililer, 31 Mayıs 2013'de sözleşmesi bitecek ikiz kardeşlere gelecek transfer tekliflerini değerlendirecek.

    -Tek Adrian kaldı-

    Trabzonspor'da 5 milyon 250 bin euro bonservis bedeli ile Polonia Varşova Kulübü'nden alınan Adrian Mierzejewski, bordo-mavili takımda kalacağı gözüken tek Polonyalı oyuncu durumunda.

    Sezonu golsüz tamamlayan, performansı da zaman zaman eleştirilen Mierzejewski, Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek Polonya Milli Takım kadrosuna davet edilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow