hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaş'ta bütçeye onay

    Beşiktaşta bütçeye onay
    expand

    Beşiktaş Milangaz Arena'da yapılan toplantıdaki oylamada 2012 yılı bütçesi oy birliğiyle kabul edildi.

    Akatlar'daki Beşiktaş Milangaz Arena'da yapılan toplantıda yapılan oylamada 2012 yılı bütçesi oy birliğiyle kabul edildi.

    -Üye giriş ve yıllık aidat ücretleri oylandı-

    Kulüp üye giriş ve yıllık aidat ücretleriyle ilgili kongrede iki ayrı önerge verildi.

    İlk önergede kulüp üye giriş ücretinin 1200 lira, yıllık aidat ücretinin 120 lira olması, ikinci önergede ise giriş ücretinin 3 bin lira, yıllık aidatın ise 75 lira olması önerildi.

    Kongre divan başkanı Uluç Gürkan, oylama yapılırken, tribünde üyeler dışında kimsenin olmamasını, üyelerin el kaldırarak oy vermelerini istedi. Daha sonra ilk önerge oylanırken, üyelerin kaldırdıkları eller tek tek sayıldı.Bu arada, yönetici Levent Erdoğan'ın önergeye red oyu verdiği görüldü. Oylamanın ardından ilk önerge oy çokluğuyla kabul edildiği için ikinci önerge oylanmadı. İlk önergenin kabul edilmesini kongre üyeleri ile birlikte bazı Beşiktaşlı yöneticiler de alkışladı.

    Böylece kulüp üye giriş ücreti 1200 lira, yıllık aidat ücreti ise 120 lira olarak kabul edildi. Oylamanın ardından üyelerin büyük bölümü salondan ayrıldı.

    -Kongreye 699 üye katıldı-

    Beşiktaş Kulübü Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'na 699 kongre üyesinin katıldığı açıklandı.

    Kürsüde konuşma yapan üyelerin çoğu, kongreye katılımın az olmasını eleştirdi.

    -Önerge kabul edildi-

    Kulübün hesaplarında yapılan incelemede idari ve mali anlamda, hile, basiretsizlik ve evrakta sahtecilik tespit edilmesi halinde buna sebep olan eski yönetim kurulu üyeleri ve sorumlular hakkında dava açılması için yönetim kuruluna yetki verilmesi yönündeki önerge kabul edildi.

    Toplantının sonunda Kongre Divan Başkanı Uluç Gürkan, toplantının başında gündeme ek madde olması talep edilen önergeyle ilgili olarak, ''Pek çok derneğin ve Futbol Federasyonu'nun statüsünde olağanüstü kongrelerde gündem değişikliği yapılamayacağını öngören hükümler var. Bizim kulübümüzde böyle bir hüküm yok. Ancak bunun karşısındaki bir hukuki görüş, olağanüstü kongrelerde gündem değişikliği yapılamayacağı yönünde iddialar var'' dedi.

    Gürkan, daha sonra ''Geçmiş yıllara ait hesapların mevcut yönetim kurulu tarafından bağımsız denetim firma veya firmalarına denetletilip, incelendiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Bu denetim firmalarının raporlarının bizlerle paylaşılmasını, çıkan sonuçta idari ve mali anlamda hile, basiretsizlik ve evrakta sahtecilik tespit edildiği taktirde sebebiyet veren eski yönetim kurulu üyeleri ve sorumlular hakkında Türk Ceza Kanunu, dernekler kanunu ve Beşiktaş Kulübü tüzüğünün ilgili maddeleri gereğince gerekli davaların açılması için yönetim kuruluna yetki verilmesinin genel kurulda da oylanmasını talep ediyoruz'' şeklindeki önergeyi bir kez daha okudu.

    Daha sonra yapılan oylamada, önerge kabul edildi. Gürkan, bunun üzerine, ''Önerge kabul edildi. Yönetim kurulunun var olan yetkisi genel kurul kararıyla tekrar hatırlatılmıştır'' dedi.

    Beşiktaş Kulübü Olağanüstü Genel Kurul toplantısı bu oylamanın ardından sona erdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow