hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aziz Yıldırım'dan mahkemeye başvuru

    Aziz Yıldırımdan mahkemeye başvuru
    expand

    "Futbolda şike" davası kapsamında tutuklu bulunan Aziz Yıldırım'ın avukatlarınca, dava konusu maçların duruşma salonunda izlenilmesi ve Aykut Kocaman, Rıza Çalımbay ile farklı takımlarda oynayan bazı futbolcuların da aralarında olduğu çok sayıda kişinin "tanık" olarak dinlenilmesi talep edildi.

    Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Aziz Yıldırım'ın avukatları Köksal Bayraktar ve Faik Işık, soruşturmanın genişletilmesine ilişkin taleplerini içeren 9 sayfalık dilekçeyi, davaya bakan özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu.

    Yıldırım'ın tüm avukatlarının talebi doğrultusunda avukat Köksal Bayraktar tarafından kaleme alındığı belirtilen dilekçede, dava kapsamında çıkar amaçlı suç örgütü bulunmadığı savunularak, 6222 sayılı spor yasası uyarınca soruşturmanın genişletilmesi talebi yer aldı.

    Önümüzdeki günlerde yapılacak duruşmada, dava konusu maçların yapıldığı dönemde Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) görevli olan ve yine o dönem bazı takımlarda teknik direktörlük ile futbolculuk yapan bir çok kişinin duruşmaya çağrılması talebine yer verilen dilekçede, söz konusu kişilerin huzurda "tanık" olarak dinlenilmesine karar verilmesi istendi.

    Dilekçede, Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay eski TFF Hukuk Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlhan Helvacı ve eski TFF Başkanvekili Lütfi Arıboğan ile yabancı futbolcular Labinot Harbuzi, Michael Jedinak, Samuel Holmen, Randall Azofeifa ve Vanja İvesa ile Türk futbolcular Selçuk İnan, Hurşut Meriç, Mehmet Akgün, Murat Altan, Aykut Demir, Alper Potuk, Volkan Yaman, Batuhan Karadeniz, Koray Aslan, Veysel Sarı ve Bülent Ertuğrul'un "tanık" olarak dinlenilmesi talep edildi.

    Ayrıca TFF etik kurulu üyeleri, Trabzonspor yardımcı antrenörü Ünal Karaman ve Sivasspor'un tüm oyuncuların da "tanık" sıfatıyla dinlenilmeleri talep edilen dilekçede, yargılama aşamasında delil niteliğinde bulunan ses kayıtlarının orijinal dökümlerinin avukatlara verilmesi de istendi.

    Avukat Köksal Bayraktar'ın, dava konusu maçların duruşma salonunda izlenilmesi yönünde daha önce yaptığı talebin de yer aldığı dilekçede, söz konusu 9 maçın, görüşlerine itibar edilebilecek iyi bir futbolcu, iyi bir futbol hakemi ve iyi bir futbol idarecisinden oluşacak 3 kişilik bilirkişi heyetiyle, duruşma salonunda, ekrana yansıtılarak izlenmesi de talep edildi.

    Bu talebin, usul hukukundan kaynaklanan hak olduğu gerekçesiyle kaleme alındığı öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow