hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaş'ta yarın karar günü

    Beşiktaşta yarın karar günü
    expand

    Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran, teknik direktör adaylarıyla görüştüklerini belirtirken Sven Goran Eriksson'un da görüşülen isimler arasında olduğunu söyledi.

    Kıran, Ersan Adem Gülüm'ün sözleşmesinde indirime gidilmesi nedeniyle yapılan toplantıda, futbol takımının başına getirilecek teknik direktör ve gündemle ilgili soruları da yanıtladı.

    Futbol komitesi olarak teknik direktör konusundaki çalışmalara uzun bir süredir devam ettiklerini anlatan Tamer Kıran, "Görüştüğümüz isimler var. Bunları en asgariye indirdik. Yarın yapacağımız yönetim kurulu toplantısında, bu bilgileri, tespitleri arkadaşlarımızla paylaşacağız ve ardından bir karar vereceğiz. İnşallah da yönetim kurulu toplantısından sonra açıklarız" dedi.

    Kıran, yerli ya da yabancı teknik direktör konusunda ayırımda bulanamayacaklarını anlatarak, "İçinde bulunduğumuz bu şartlar altında hizmet edebilecek, verimli olabileceğine inandığımız ismi takımın başına getireceğiz" ifadesini kullandı.

    İsveçli teknik adam Sven Goran Eriksson ile ilgili bir soru üzerine Kıran, "Kendisi görüştüğüm hocalardan bir tanesi, diğer hocalar gibi tespitlerimi ve edindiğimiz izlenimleri yönetim kurulu arkadaşlarımla paylaşacağım. Ne çıkacağını hep birlikte göreceğiz" dedi.

    -"Altınsay çok iyi bir Beşiktaşlı"-

    Tamer Kıran, Beşiktaş'ta fahri olarak yürüttüğü görevlerinden istifa eden İbrahim Altınsay'ın çok iyi bir Beşiktaşlı olduğunu ifade ederek, "Yaklaşık 50 gün bizimle birlikte bu çalışmalarda bulundu. Kendisi çok iyi Beşiktaşlı'dır. Her zaman Beşiktaş'a hizmet edecektir, bugün olmazsa da gelecekte edecektir" dedi.

    Altınsay'ın dün kendisine istifa mektubu gönderdiğini dile getiren Kıran, "Hoca konusunda bir rahatsızlığını istifa mektubunda bildirmemişti. Allah İbrahim Altınsay'ın yolunu açık etsin, inşallah ileride mektubunda yazdığı gibi yeniden birlikte çalışma imkanımız tekrar olur" diye konuştu.

    Fernandes'e Galatasaray'ın teklif yaptığı yolundaki iddialarla ilgili bir soruyu Tamer Kıran, "Bu konuda bana gelmiş bir teklif yok. Böyle bir teklif yazılıp, çiziliyor. Ama bana veya kulübe gelmiş bir yazı yok. Sadece bir rivayetten ibaret olduğunu düşünüyorum" diye cevapladı.

    -"Oyunculardan fedakarlık bekliyoruz"-

    Futbol Komitesi Başkanı Kıran, Beşiktaş futbol takımının mali yapısını bu gelirlerle sürdürmelerinin mümkün görülmediğini vurgulayarak, "Bundan dolayı oyuncularımızdan fedakarlık beklemek durumundayız. Kendileriyle görüşüyoruz. Görüştüklerimiz, görüşeceklerimiz, beklediklerimiz, şu anda tatilde olanlar var. Kendilerine durumu en iyi şekilde anlatıp, bir anlayış, bir fedakarlık bekleyeceğiz. Onlardan bu fedakarlığı beklediğimizi söylemek istiyorum" şeklinde konuştu.

    İlk imzayı Ersan Adem Gülüm ile attıklarını belirten Kıran, diğer futbolcularla da anlaşacaklarını ümit ettiklerini söyledi.

    Kıran, fedakarlık isteklerinde yerli ve yabancı oyuncu ayırımı yapmadıklarını da anlatarak, "Bizim maliyetler için karşılayabileceğimiz bir bütçemiz var. Bu bütçeyi tutturabilmek için elimizden geleni yapacağız. Olmazsa alternatif arayışına gireceğiz. Ama başaracağımızı ümit ediyorum" dedi.

    Kıran, 37 yıl aradan sonra Beko Basketbol Ligi'nde şampiyon olan ve sezonu 3 kupayla tamamlayan erkek basketbol takımı teknik heyete, oyunculara ve sponsor Milangaz'a da teşekkür etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow